Българите са сред най-малко убедените в нуждата да се помага за развитието на чужди държави

  • 23 октомври 2019 14:22

  • 806
  • 2
Българите са сред най-малко убедените в нуждата да се помага за развитието на чужди държави
© Pixabay (архив)

Българите са сред европейците, най-малко склонни да подкрепят осигуряването на помощ за развитието на чужди държави. Това показват данните от проучване, представено днес от Европейската комисия.

Над две трети (67 на сто) от участвалите в допитването българи казват, че осигуряването на помощ за хората в развиващите се страни е важно. Това е най-ниският дял в ЕС (средно 86 на сто) и представлява спад от пет на сто спрямо миналата година. Половината българи (49 на сто) са на мнение, че справянето с бедността в развиващите се страни трябва да бъде сред основните цели на ЕС, а 64 на сто очакват фирмите да помагат на тези държави.

Българите (65 на сто) са сред европейците, най-слабо убедени, че решаването на въпроса с бедността извън Европа е от полза за ЕС, че допринася за европейското влияние и за спокойствие и справедливост по света. Българските участници в допитването са изразили най-сдържана подкрепа (49 на сто) за възможността ЕС да повиши помощта за Африка (спрямо 75 на сто такива отговори средно в ЕС). Докато 71 на сто от останалите европейци са на мнение, че помощта за развитие е средство за справяне с миграцията, това становище споделят 57 на сто от българите, сочат данните.

Последвайте канала на

Novini.bg
806 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.24 | 07:23

2

Родна реч, омайна, сладка....

2019.10.23 | 15:33

1

Най-малко убедени сме, защото ние не сме си оправили нашата държава, а сме тръгнали да помагаме на други. У нас няма сфера, в която да няма нужда да се прави някакво подобрение!

Добави коментар

Водещи новини