Екатерина Захариева: Падането на мониторинга на ЕК няма да спре реформите в страната

  • 23 октомври 2019 08:27

  • 807
  • 1
Екатерина Захариева: Падането на мониторинга на ЕК няма да спре реформите в страната
© Кадър: БТВ

За първи път от 12 г. България е извадена от механизма за сътрудничеството и проверка. Европейската комисия ясно и категорично заявява постигнатият от България прогрес. Трябва да има еднакви критерии за всички държави-членки. Трябва да има един всеобхватен механизъм за всички. ЕК прекрати този странен механизъм, който беше само за две държави. Въпреки това реформите в страната няма да спрат. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ефира на БТВ.

Външният ни министър коментира и срещата си в руския ѝ колега: "Разговорите ми с Лавров преминаха много конструктивно. Те бяха честни. Тази година е знакова за нашите отношения", подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тя коментира и ситуацията в Сирия. „Има сключено временно примирие между Турция и Сирия, но докато в Сирия има напрежение, съществува риск за цяла Европа. Слава Богу, няма промяна и повишение на риска в резултат на военните действия в Сирия. Няма увеличение на натиска на българската граница. Ситуацията в Сирия, Йемен и Афганистан се следи внимателно от всички държави в ЕС, включително от българските служби и българското външно министерство”, заяви външният ни министър.

На въпрос дали Пламен Георгиев вече е заминал за Испания, външният министър заяви: " Още не е заминал за Валенсия. Той е юрист и мисля, че ще се справя добре на поста. Тези назначения стават бавно, но ще бъде тези дни", стана ясно от думите ѝ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мутро-седесарски звер,

2019.10.23 | 08:53

1

хапе.

Добави коментар

Водещи новини