Емил Радев: Това беше последният доклад и това е голям успех за България

  • 22 октомври 2019 16:13

  • 990
  • 4
Емил Радев: Това беше последният доклад и това е голям успех за България
©

Това беше последният доклад и това е голям успех за България.

Това заяви Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), евродепутат от ГЕРБ, във връзка с 18-ия доклад на ЕК за България, в предаването "Лице в лице" по Нова тв.

България е направила реформите и сме влезли в очертания път. Няма нова дата за доклад и няма нови препоръки, заяви той.

По думите му за Румъния има ясни критики и по всичко личи, че там ще продължи доклада за мониторинг.

В днешния доклад се разглежда постигнатият през изминалата година напредък в изпълнението на последните 17 препоръки. Отбелязва се със задоволство последователната работа на България по изпълнението на тези препоръки, пише в съобщението. Комисията е на мнение, че напредъкът на България по механизма е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на нейното присъединяванекъм ЕС.

Необходимо е България да продължи да работи последователно за превръщането на отразените в доклада ангажименти в конкретно законодателство и за трайното му изпълнение.

България трябва да наблюдава трайното изпълнение на реформите чрез новосъздаден съвет, който ще действа след приключване на наблюдението на ЕК, като достигнатите заключения ще се използват в бъдещия диалог с комисията в рамките на всеобхватния механизъм за върховенството на закона в ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
990 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Въййй

2019.10.22 | 17:30

4

Що тия написали доклада не дойдат да живеят тук за няколко месеца??? Ей така като нормалните хора,да си търсят работа,да живеят под наем ,да си плащаш сметките,кола да си купят,и то ко стана с заплата едвам за наема. След това ще повярваме на докладите колко сме се развили. За правосъдието да не им се налага,че трябва хора там да имаш и да кихаш.

икики

2019.10.22 | 17:29

3

Пак гласове от паралената вселена , аз от Юнкер разбрах др

mallboro eko

2019.10.22 | 17:17

2

Тва е

2019.10.22 | 16:39

1

а бе емиле как ги мериш тези успехи - не хвъркай приземи се плавно огледай се и пробвай пак да се изкажеш

Добави коментар

Водещи новини