Федерацията на ционистите поиска Борисов да отстрани Тома Белев

Федерацията на ционистите в България поиска премиерът да освободи един от членовете на Консултативния съвет по гражданско общество към Министерския съвет Тома Белев. Това се казва в писмо до Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, подписано от председателя на организацията Яков Джераси.

Ето и пълната позиция изпратена до медиите, без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Премиер, Пиша Ви тези редове във връзка с последните публични коментари на г-н Тома Белев относно връзката между депортирането на евреи по време на ВСВ и настоящите транспортни практики в гр.София.

Въздържайки се от използването на груб език, се обръщам към Вас с молбата да освободите г-н Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет.

След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от г- н Белев и съветва Правителството на България категорично да се дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи", се казва в позицията.

Коментари

 1. 2019.10.24 | 17:16

  Тома Белев е пионка на Иво Прокопиев! Само се чудя на акъла на Прокопиев - защо избира и бута за политиката хора със скромни възможности, без качества и явно без акъл като Белев?!?

 2. 2019.10.23 | 20:55

  Белев да си даде отвод веднага от листата за общински съветници, не че има шанс да бъде избран.

 3. 2019.10.23 | 13:22

  И този човек иска да бъде обшински съветник, по-абсурдно не може да бъде. Ако имаше поне малко човещина в него и беше нормален човек, вече щеше да се е оттеглил от листата за съветници, обаче той не е нормален. Той е един жесток и безскрупулен човек.

 4. 2019.10.23 | 12:36

  Правилно са реагирали от федерацията на ционистите. Съвсем нормално е да имат такова искане и то трябва да бъде изпълнено. А не да се чака да мине време и да се забрави случая. Такива безумни изказвания не бива да остават без последствия.

 5. 2019.10.22 | 18:52

  белев е един завършен нацист.ултра ляв национал социалист.

 6. 2019.10.22 | 17:14

  ДА ГО ДУХ.АТ ЦИОНИСТИТЕ...ТОМА БЕЛЕВ Е ПРАВ..НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ХОЛОКОСТ..ТОВА Е ИЗМИСЛЕНО ОТ ПОКЛОННИЦИТЕ НА САТАНАТА ДА СЕ ПРАВЯТ НА ЖЕРТВИ С ЦЕЛ ОКУПАЦИЯ НА ЧУЖДА ЗЕМЯ--ПАЛЕСТИНА..ЕВРЕИТЕ СА НАСЕКОМИ,ПОД.ЧОВЕЦИ..ЦИОНИЗМА Е ВИСША ФОРМА НА ТЕРОРИЗЪМ..ЦИОНИЗМА Е 10000 ПЪТИ ПО ОПАСЕН ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА..ЕВРЕИТЕ СА СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ...ХИТЛЕР БЕШЕ ПРАВ,,ХИТЛЕР Е НАЙ ВЕЛИКИЯ ЧОВЕК ОБЕДИНИТЕЛ НА ЕВРОПА И НАРОДИТЕ...ДЕЛОТО НА ХИТЛЕР Е ВЕЛИКО...ЩЕ ДОЙДЕ ОТНОВО ВРЕМЕ В КОЕТО ЩЕ ИЗГОНИМ ЕВРЕЙСКОТО БАНКЕРСТВО ВЪН ОТ ЕВРОПА И ЩЕ СИ Е ВЪРНЕМ..ЕВРЕИТЕ ТРЯБВА ДА ВИСЯТ ПО ДЪРВЕТАТА

 7. 2019.10.22 | 17:00

  Че изказването на ТБ може да се тълкува в ироничен смисъл, може и ако е така, никак не му прави чест. От друга страна, терминът "ционистки" не е хубав - ако вникнете в същността му, ще излезе стремежът към превръщане на една религиозна общност (нямаща в генетично отношение нищо общо с жителите на Плестина от 1-ви век) в "национална" общност с будещи безпокойство претенции, зад които се крие не по-малък цинизъм от този на ТБ. Ако кажа, че и двете страни трябва да бъдат разследвани, няма да стане заради тяхната надпоставеност, особено на втората. Затова ще замълча... Господ си знае работата...

 8. 2019.10.22 | 16:10

  Организацията на терористите чифутите поиска отстраняването на Европеец ...От къде на къде чифут подчовек насекомо ще иска отстраняване на Европеец

 9. 2019.10.22 | 15:58

  ИЗКАЗВАНЕТО НА БЕЛЕВ ВИЗИРА ТЕЖКАТА СЪДБА НА ЕВРЕИТЕ ДЕПОРТИРАНИ КЪМ КОНЦЛГАГЕРИТЕ. ТО НЕ Е АНТИСЕМИТСКО И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ.

 10. 2019.10.22 | 15:58

  изказването не е антисемитско

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет