Нено Димов: Въпросът ЕС да глоби България за мръсен въздух не е на дневен ред

Направихме много ясен график за мерки срещу замърсяването на въздуха заедно с колегите от Европейската комисия, който изпълняваме. Първият етап от този график завършва в края на тази година и България е изпълнила всичко в срок. В момента изобщо не стои въпросът за имуществени санкции, а това, че България изпълнява ангажиментите си, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Предстоят преговорите за следващите срокове и следващите мерки, добави той.

По думите на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе средствата за чистота на въздуха у нас са увеличени седемкратно, откакто той е министър.

Рим, Милано, Неапол и Париж например са по-мръсни от София, заяви Димов.

Той посочи, че според него трябва да се отнемат лицензите на технически пунктове, които допускат до движение коли, които замърсяват драстично въздуха. Основният проблем с колите е, че трябва да имаме съзнанието, коментира министърът.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе отбеляза, че има ТЕЦ-ове, на които е разрешено да горят биомаса, и такива, на които не е разрешено. В ТЕЦ "Брикел" установихме, че неразрешено се гори биомаса. Затова наложихме административна принудителна мярка за спиране на мощности. Трябва да изградим такава система, която да наблюдава горенето, включително и в малките часове, подчерта министърът на околната среда и водите.

Коментари

  1. 2019.10.16 | 20:13

    Какъв е критерият да определят дали е "мръсен" въздухът? Колко замърсяват всичките автомобили, в София да кажем, в сравнение с едни стрелби на полигон? Как преценят дали тук или там въздухът е по-мръсен и до каква височина?

  2. 2019.10.16 | 17:51

    На тоз плyжек не му вярвам и на една дума.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет