Външно привика британския посланик Ема Хопкинс

По разпореждане на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на проведе телефонен разговор с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По-късно посланик Хопкинс бе извикана и на среща в МВнР с и. д. генерален директор „Двустранни отношения“ на МВнР Христо Полендаков. Той повтори категоричната позиция, изразена вече от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, която осъди недопустимите ксенофобски прояви на група български фенове  по време на мача Англия-България.  Генералният директор потвърди, че от българска страна са взети незабавно всички мерки за разрешаването на случая, както от правителството, така и от правоохранителните органи. Полендаков изрази съжаление, че тези недопустими прояви на малка група хора намериха широк негативен отзвук в британските медии и доведоха до негативни квалификации по отношение на българския народ и държава.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ.

По телефона пред вицепремиера Захариева и на срещата с директора Полендаков британският дипломат изказа своите добри впечатления и благодарности за бързата реакция на българското правителство по случая, които ще предаде и на британското правителство. Ема Хопкинс информира, че заместник-министърът по спорта, медиите и творческите индустрии Найджъл Адамс вече е изразил публично положителната оценка на британското правителство от реакцията на българското правителство този следобед по време на изслушване в британския Парламент. Зам.-министър Адамс приветства и „бързата реакция на българското правителство“ в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин.

Коментари

 1. 2019.10.16 | 09:41

  Искам да ви кажа че в Англия са печатани първите вестници. И ще си пишат каквото си искат. Те пишат това което са видели и чули техните журналисти. А г-н Бойко се уплаши че плюят по държавата. Колко се назад от тях.

 2. 2019.10.16 | 00:06

  Лефски векоенъ

 3. 2019.10.15 | 20:26

  ингилизите като си правят шпионски игрички с новичоци и разни други реват за евроатлантическа солидарност, тука се чудят как да се завъртят против нашия интерес да им угодят на тия интриганти, а сега заради някакви хулигани забиват нож в гърба на целия български народ - били сме расисти и животни. долна джендърска пасмина. в целия свят само интриги и войни правят.

 4. 2019.10.15 | 20:22

  тия боклуци дето търгували с роби триста години, дето колонизирали и заробили целия свят ще наричат нас расисти и животни. егати долните боклуци. я да излизат от ес, да си сменят пола и да вървят на майната си.

 5. 2019.10.15 | 20:21

  тая джендърка дето беше голяма защитничка на истамбулската конвенция.

 6. 2019.10.15 | 19:46

  Мачкай Бойко

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет