Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне утре, 16 октомври, с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен, който е на официално посещение у нас.

Във фокуса на разговора им ще са традиционно добрите и приятелски двустранни отношения, както и възможностите за тяхното активизиране в сферата на икономическото, научното и техническото сътрудничество, в областта на културата, на вътрешните работи и в други сектори от взаимен интерес. Визитата на министър-председателя на Камбоджа Хун Сен у нас е първата по рода си за последните близо 40 години.

Тя е част от неговата обиколка в Европа, включваща също Чехия и Унгария. Хун Сен е посещавал България през 1981 г. в качеството му на заместник министър-председател и министър на външните работи на Народна република Кампучия (преименувана на Камбоджа от 1989 г.). Освен среща на четири очи между премиера Борисов и неговия колега Хун Сен, утре ще се проведат пленарни разговори между делегациите, водени от двамата министър-председатели.

Ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и премиерът на Камбоджа Хун Сен ще дадат изявления за медиите.

Коментари

  1. 2019.10.16 | 05:16

    БОКО ЩЕ ВНАСЯ СКАКАЛЦИ ОТ КАМБОДЖА.ТАМ СА ДЕЛИКАТЕС ПОНЕЖЕ ВСИЧКО ДРУГО Е ОПОСКАНО.ЗМИИ НЕ СА ОСТАНАЛИ В ДЖУНГЛАТА.ГОЛЯМА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА.НЯМАМ ДУМИ.

  2. 2019.10.15 | 17:40

    tocno taka tocno vav tretiat sviat e miastoto na ciganskiat vi premier vece vav evropa go razkriha tce e kradec i bokluk i vece nikoi ne go broi za jiv.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет