Журналист: Инвазията в Сирия е последният шанс на Ердоган да съхрани властта си в Турция

Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва отново изнудва Запада. Досега Турция е изхарчила 40 милиона долара за справяне с бежанската вълна. Анкара иска да получава все повече средства от ЕС. Това заяви бившият ни консул в Одрин Георги Димов в ефира на БТВ.

По думите на журналиста Асен Агов бежанците са използвани от политиците за шантаж. „Демоните, родени навремето с помощта на Русия, продължават да властват и сега. Всичко е свързано с петрола“.

На въпрос дали е заплашена страната ни след инвазията на Турция в Сирия, Димов заяви: „Чисто географски ние сме заплашени, но под много по-голям риск е Гърция“.

Той припомни, че в навечерието на ВСВ, Франция решава да напусне Сирия и подарява на Турция провинция Хатай. „В момента тези 4000 кв. км е територия на Сирия и тези земи са окупирани“.

Премиерът е прав, когато казва, че ЕС трябва да е по-предпазлив, когато напада Турция. ЕС е в състояние на клатушкане. Европа е парализирана“, изтъкна Агов. „Нашата държава трябва да гледа своя интерес, защото всеки се спасява, както може“, призова журналистът.

В Сирия всичко е възможно. Не виждам никакъв изход от ситуацията“, предупреди бившият ни консул в Одрин.

Агов прогнозира, че въпросът с кризата в Сирия, ще се реши на масата. Той добави, че Америка е изоставила кюрдите.

„Въпреки всичко смятам, че тази олелия, която се вдигна сега, е последният шанс на Ердоган да съхрани властта си в Турция. Той изтласка хиляди кюрди в периферията на страната, които няма да се примирят“, смята Агов.


 

Коментари

 1. 2019.10.15 | 14:12

  Глупак си беше , глупак е и глупак ще си остане тоя алкохалик Агов !!!

 2. 2019.10.15 | 09:24

  Гьотверени!

 3. 2019.10.15 | 08:26

  Асен Агов-
  ,,Демоните, родени навремето с помощта на Русия, продължават да властват и сега. "...
  А бе подпухнал пиян тюфлек...,още като ти видях соросоидната нагаждачески мутра и си викам-Тоя ей сегичка ще почне да плюе срещу Русия...!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет