КПКОНПИ обвини бивш директор на БЕХ в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи, че бившият директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов е бил в конфликт на интереси, тъй като същевременно с този пост е бил и в борда на "Булгаргаз".

На Иванов е наложена глоба от 15 хиляди лева и е постановено отнемане на получените доходи за проверявания период, чийто размер обаче не се посочва.

Петьо Иванов каза пред БНР, че не е съгласен с решението на Антикорупционната комисия и ще го обжалва.

В момента в бордове и ръководители на енерийни дружества са и тримата членове на БЕХ. От енергийното министерство обаче отказаха коментар.

Коментари

 1. 2019.10.14 | 21:36

  Само а ли имам чуството че тиквата наема некви наивни лапаци да заемат позиции ползва ги да му крадат и после ги съди един след друг. Добре дошли в тикволандия на Вис, сик, ипон и тн.

 2. 2019.10.14 | 18:44

  Веднага да си плати

  1. 2019.10.14 | 18:51

   Гоба 15 хиляди и каквото е декларирал? Нали не мислиш, че ще му вземат милионите, натрупани от картела на цените на газ?

 3. 2019.10.14 | 18:50

  Така разбират приватизация настоящите и бивши червени - заемаш държавен пост в да контролираш нещо докато си в управителния съвет на най-голямата фирма, която контролираш. На печелившите честито и до скоро виждане на малдивите.

 4. 2019.10.14 | 17:43

  Държавата на КОНПИ-рите

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет