Вигенин: Не изнудваме Северна Македония

Важно е да се знае, че ние дадохме "зелена" светлина на Северна Македония в процеса й за присъеднияване към ЕС, а не "жълт" картон. Другото, което трябва да се подчертае, е че тази светлина не е безусловна. За първи път поставяме конкретни условия, които държим да бъдат спазени.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 бившият външен министър и настояш депутат Кристиан Вигенин. "Твърде скоро започна този процес. Предстоят срещи и може да се каже, че един вид беше постигнат  успех в желаната посока", подчерта още той.

"Чрез нашата позиция ние подчертаваме, че няма да позволим да има едно така наречено "тупкане на топката". Ако не се изпълнят тези условия, ако това не се случи, ние можем да останем последните, които да подкрепят Македония. Ако се случи обратното, ще сме първите, които ще ги подкрепим." каза Вигенин. 

"Да не изглежда като изнудваме, ние държим историческите източници да се държат, да стъпят заедно за истината. В рамките на присъединителния процес, ние искаме да изчистим тези проблеми. В общи линии на нас ни предстои една много сложна шахматна игра със Северна Македония", отбеляза той. 

Коментари

  1. 2019.10.14 | 11:03

    В КАКВО ИЗНУДВАНЕ ОБВИНЯВАТ БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ЦЪРВУЛИ.НИЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ САМОЗВАНЦИ ДА КРАДАТ ИСТОРИЯТА НА РОДА БЪЛГАРСКИ,НА ЦАРЕТЕ НИ НА СВЕТЛИТЕ И РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРСКИ СИНОВЕ!

  2. 2019.10.13 | 12:21

    К'ъв е тоя пърхутник, бе:)

  3. 2019.10.12 | 20:15

    Цървул

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет