СДС решава през май дали отива соло на парламентарните избори

  • 21 март 2012 07:12

  • 771
  • 0
СДС решава през май дали отива соло на парламентарните избори
©
СДС ще решава на 15 май дали ще се яви във формата Синята коалиция на парламентарните избори догодина или партията ще се яви соло, пише "Труд".

Националният съвет вчера даде мандат на ръководството за преговори вдясно, като сините отново се разделиха на “за” и “против” партньорството с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Най-отявлени противници на коалицията са делегатите от СДС-София и шефът на изборния щаб Борис Марков. Бившият зам.-кмет на столицата Иван Сотиров смята, че ново явяване с ДСБ ще маргинализира СДС.

Бившият дипломат Александър Йорданов, който също не харесва Костов, казал, че ако Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 гарантира, че няма да се коалира с БСП, СДС може да преговаря и с нейна бъдеща партия. И е определил ГЕРБ като “естествен партньор”. Сини от Пловдив и Бургас също били “против” ДСБ.

“За” затвърждаване на коалицията се обяви открито
евродепутатката Надежда Нейнски. Според нея другото е не само “политическо самоубийство”, а и предателство към десните хора, гласували за “Синята коалиция” през 2009 г. Тя припомни, че СДС се е явявал 2 пъти сам на национален вот - на президентски и на европейски избори. И двата пъти резултатът е под 100 000 гласа. Такава е и позицията на бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски, сините във Велико Търново, Ловеч, повечето депутати, а според участници и лидерът на партията Мартин Димитров се е изказал по-скоро за запазване на коалицията.

След заседанието Димитров каза само, че винаги е бил за дясно обединение, а преговори ще се водят първо с ДСБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини