Борисов и Помпейо обсъдиха по телефона отбраната, енергетиката и сигурността

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Те обсъдиха стратегическото партньорство между България и САЩ, което и според двамата е отлично и следва да продължи да се развива така и занапред. Помпео изтъкна, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е направил много добри неща за България.  

Държавният секретар на САЩ поздрави премиера Борисов за модернизацията, която правителството реализира в сферата на отбраната и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разходите от БВП да се отделят за този сектор. Според Майк Помпео, българският министър-председател би могъл да окуражи колегите си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел. Държавният секретар на САЩ изтъкна също така ползата от съвместните учения, които се провеждат в България.

Майк Помпео поздрави министър-председателя Борисов и за сериозната работа по отношение на диверсификацията в енергийната сфера. „Ние строим газови магистрали, по които да тече газ от различни източници и създаваме по-конкурентна среда“, изтъкна премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Министър-председателят запозна държавния секретар на САЩ с етапа на изграждане на интерконектора с Гърция. Борисов посочи още, че страната ни вече получи първите доставки на втечнен природен газ от САЩ през месец юни. По отношение на АЕЦ „Белене“ премиерът отбеляза, че за реализацията на проекта държим да има широко международно участие.  

По време на разговора бяха обсъдени добрите резултати от сътрудничеството по линия на сигурността, борбата срещу контрабандата и трафика на хора. Помпео благодари за усилията на България по всички тези теми, а министър-председателят Борисов заяви, че за страната ни е важно да следва своите евроатлантически ценности. Борисов и Помпео обсъдиха също така и добрите оценки за бизнес климата, които бяха дадени по време на годишната среща на министър-председателя с Американската търговска камара и посолството на САЩ в България в началото на настоящата седмица. Премиерът Борисов изрази надежда, че доброто сътрудничеството на страната ни с американските компании ще продължи занапред и ще се разширява.

Министър-председателят Борисов и държавният секретар на САЩ обмениха мнения за Балканите и развитието на региона. По отношение на Република Северна Македония Помпео акцентира върху приноса на премиера Борисов за развитието по пътя към членство в НАТО и ЕС, до което е достигнала към момента тази страна.

В рамките на разговора премиерът Борисов и държавният секретар на САЩ Майк Помпео обмениха мнения и по отношение на процесите, които текат в Сирия, като българският министър-председател изрази тревога относно ситуацията в тази страна.

 

Коментари

 1. 2019.10.11 | 02:35

  до модератора: ако не премахнеш функцията за коментари ще последваш сътбата на платения седесарски трол с разбитото лице в момента сигурно хрипти и пъшка в локва кръв.

  1. 2019.10.11 | 08:20

   гледай ти да се си само с разбита мутра, а и под земята. никой не ти е виновен, че си го налапал на Бати Бота

 2. 2019.10.10 | 23:27

  Как може да пишете само тъпотий много прост народ сме Ние най прости Чак и долни Като чета срам срам .да сте живи И здрави много Сте жалки

  1. 2019.10.11 | 01:06

   идиот

 3. 2019.10.10 | 23:26

  Как може да пишете само тъпотий много прост народ сме Ние най прости Чак и долни Като чета срам срам .да сте живи И здрави много Сте жалки

 4. 2019.10.10 | 22:40

  винету е седял прав пред телефона и само е викал: хау, хау хау мистър янки.

 5. 2019.10.10 | 22:06

  Боко тивка си!!!!!

 6. 2019.10.10 | 20:04

  Далавера си е да Гушваш евро парата на западняците данакоплатци Глупаци а. Руснаците са в Рубли далавера няма .Баламосвайте Краварите само така.Ние си знаем че сме Славяни и кой даржави са реялно с нас и ние с тях. Докато се усетят тия Западни откачалки наркомани и разни луди Бая време явно ще им трябва.

  1. 2019.10.10 | 21:48

   Много ги подценяеаш драги...?!Краварите нищо не дават даром...!Пример-един лев наем не са дали на държавата за използване тврирорията ни за техни военни бази...!

 7. 2019.10.10 | 21:25

  Може ли поне някой веднъж да каже на какъв език е говорено???? То вярно ,че Боко е много добър в езиците ,но все пак. То е ясно какво са си казали,слишам,аз съм добро кученце само кажете и правя всичко,наш Боко е послушен,нали дават парички. До кога,до кога ще търпим всичко това??? На времето е имало хора борещи се за родината ,днес само предадели.

 8. 2019.10.10 | 21:14

  Разговорът е завършил вероятно с "аз, слушам!" и утре ще наредят по крайбрежието ни толкова бази, че плаж няма да остане незатворен. Навреме трябваше да разкараме този мек грездей!

 9. 2019.10.10 | 21:11

  Боли ме уя и за мех

 10. 2019.10.10 | 20:51

  Боко недоносена пачавра си бокооооо!!!!!!

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет