Вицепремиерът Захариева участва в министерски форум на Съюза на Средиземноморието

  • 10 октомври 2019 18:33

  • 326
  • 0
Вицепремиерът Захариева участва в министерски форум на Съюза на Средиземноморието
© МВнР

“Средиземноморското сътрудничество е приоритет за България - подкрепяме съвместните проекти, свързани с младежта, връзките между  хората от различните държави в региона. Работата с младите хора, осигуряването на образование и заетост и контакти между тях са изключително важни, особено за превенцията на екстремизма и радикализацията.”

С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се обърна към участниците в Четвъртия регионален форум на Съюза на Средиземноморието в Барселона, който се организира под съпредседателството на Върховния представител по външната политика и политиката за сигурност Федерика Могерини и министъра на външните работи и на емигрантите на Хашемитското кралство Йордания Айман Сафади, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Домакин е първият дипломат на Кралство Испания Жозеп Борел, а в срещата участваха 21 външни министри.

Българският първи дипломат подчерта, че страната ни е готова да бъде домакин на събитие, организирано от Съюза на Средиземноморието, посветено на висшето образование и мобилността на преподаватели и студенти. “Тази година генералният секретар на Съюза на Средиземноморието г-н Насър Камел бе два пъти в България - веднъж на официално посещение и втори път за участие в министерската среща по време на Българското председателство на Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС) - изтъкна Захариева. - Вярвам, че връзката между ЧИС и Съюзът на Средиземноморието може да бъде задълбочена, тъй като и двете организации имат общи предизвикателства", заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Участниците в Четвъртия регионален форум на Съюза на Средиземноморието обсъдиха и сътрудничеството в областта на сигурността и миграцията, както и климатичните промени. Вицепремиерът Захариева се присъедини към министрите, изразили своето възмущение от поредната кървава антисемитска проява в германския град Хале.

 

Съюзът на Средиземноморието е международна организация на 43 страни от Средиземноморския басейн, създадена през 2008 г. България е член от самото му създаване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини