Изграждаме интерконекторната връзка за диверсификация с Турция

  • 20 март 2012 20:41

  • 1064
  • 0
Изграждаме интерконекторната връзка за диверсификация с Турция
©

"Ще изградим интерконекторната връзка за диверсификация с Турция", заяви в Анкара българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на съвместна пресконференция с турския си колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

"Това става с личния ангажимент на премиера на Турция, за което му благодаря. Това е говорено от години, но сега става възможно, благодарение на политическата воля на премиера на Турция", каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По - рано зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и турският министър на енергетиката подписаха декларация за ускоряване изграждането на съвместната газова връзка. В нея няма заложени срокове, до два месеца ще стартира работата на съвместните групи.

Правителствата на България и Турция създават също така и Съвет за сътрудничество на високо ниво.  Борисов и Ердоган подписаха съвместна политическа декларация за учредяване на Съвет по сътрудничество на високо ниво между Република България и Република Турция.

България и Турция ще си сътрудничат в областта на извънредните ситуации и водния сектор, в областта на транспорта, както и в областта на културата и туризма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1064 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини