Червените плашат: Обирджиите идат

  • 10 май 2011 16:03

  • 688
  • 0
Червените плашат: Обирджиите идат
©

Планираната от правителството на ГЕРБ приватизация е пладнешки обир на държавни активи, коментира секретарят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

От левицата не са съгласни с продажбата на активи във време на криза.

"Ще се продадат златни държавни активи за трохи", посочи Нинова.

Тя отбеляза, че в плана на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол се предвижда от продажбата да постъпят 240 млн. лева.

По думите й целта на ГЕРБ е осигуряване на приходи за запушване на бюджета и така се нарушава законът за Сребърния фонд, където трябва да постъпят тези средства.

Коалиция за България определи като "етапна идея" за успокояване на общественото мнение намеренията на правителството да бъдат дадени еднократно по 136 лева на пенсионерите.

Според заместник-председателя на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков тези намерения показват очевидната невъзможност на правителството да осигурява средства за стабилно увеличаване на доходите.

От левицата са за трайно решаване на проблема и ще настояват за повишаване на минималната работна заплата.

Относно делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова Миков коментира, че "и в този случай не може да не предизвика смущение начинът, по който се събират или по-скоро нагласяват доказателствата по определени съдебни процеси.

Делото"Масларова" е само поредното доказателство за начина на "сглобяване" на доказателства, смята той.

Последвайте канала на

688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини