Захариева: Пламен Георгиев е дал съгласието си за премахване на незаконните постройки от терасата си

  • 08 октомври 2019 18:04

  • 1601
  • 10
Захариева: Пламен Георгиев е дал съгласието си за премахване на незаконните постройки от терасата си
© Кадър: БТВ

Съдебните процедури още не са приключили. Изчаква се решението на съда, защото Полфрийман има забрана за напускане на страната от 2011 г., издадена от прокурор. Да, в момента имаме консулски казус, но не бива това да влияе на двустранните отношения между България и Австралия. Това коментира вицепремиерът и външен министър на България Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в студиото на ''Лице в лице'' по bTV по повод случая с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

,,Българският съд и прокуратура действат безпристрастно и независимо. Има влязла в сила присъда и Джок Полфрийман към този момент не може да напусне страната, докато съдът не се произнесе в срок. Отново искам да подчертая, че между България и Австралия няма дипломатическо напрежение, така че нека да не се опитваме да създаваме спекулации по тази тема. Българската страна със сигурност няма да го допусне. Имам уверението на представители на австралийското правителство, че те вярват на българската съдебна система и изчакват решението на съда'', коментира още Захариева.

,,България ще подкрепи започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз, но ще ги подкрепим при много категорични условия – прекратяване на всякакви претенции за малцинствата в България, заличаване на всякаква антибългарска омраза, реторика и идеология и поемане на ясни ангажименти по отношение на учебниците им по история. Разбира се, промяната на един учебен материал отнема някакво време, но ние имаме интерес те да започнат преговори. Нашата политика спрямо Северна Македония не трябва да бъде твърда или мека, а балансирана и мъдра'', разясни вицепремиерът.

,,Пламен Георгиев нямаше голям избор. Както премиерът днес подчерта – или буташе незаконните постройки на терасата си, или го отзовава'', посочи първият ни дипломат и уточни, че няма изискване кандидатът за консул да говори езика на приемащата го страна.

,,Пламен Георгиев говори два езика – английски и руски, като е обещал, че ще напредне и с испанския. Но по-важното е, че Георгиев е оттеглил жалбата си и е дал съгласието си за премахване на незаконните постройки от терасата си'', обясни тя.

На въпрос кога биха могли да отпаднат визите за САЩ Захариева отговори, че това ще се случи когато процентите за отказ за зелени карти у нас паднат под 3%, тъй като в момента процентът е около 11%.

,,Изпълнили сме всички останали условия, но трябва да паднем под тези 3 процента'', каза Захариева.

Тя сподели още, че състоянието на пострадалия в Лимбург българин е добре и вече е изписан от болницата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1601 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.10.09 | 08:59

10

Пунта мара, кога и какво трябва да направите за да паднат процентите под 3 процента.Но с вас и заради вас никога тия прозенти няма да паднат.Така ,че трябва завинаги да си отидете в историята за да отпаднат визите за САЩ

2019.10.08 | 22:54

9

kolega ti lud li si kakav moral mogat da imat grobarskite prestapnici ta te sa porobiteli ako turcite sa imali moral to i grob imat.

boy.de

2019.10.08 | 21:54

8

Ами, съгласил се - ББ го нагъ-зи и му смачка съвсем фасона.Не знам как ще ходи на приеми с такъв авторитет и какъв дипломат въобще ще бъде ?

2019.10.08 | 21:25

7

Поредната калинка с фалшива диплома назначена от Борисов

2019.10.08 | 21:21

6

Депортирайте го в техен затвор, почнаха да ви се подиграват хората след поредната скалъпена интрига или необмислена грешка, не сме ви длъжни тука да ви гледаме простотиите и при това на гърба на когото и да било

мишо

2019.10.08 | 20:58

5

Само дрънканици за заблуда на зрителя и слушателя.

2019.10.08 | 20:58

4

da e-a i glupaviat vestnik predi ni zavirashe vav ocite cvaki sega pak tazi groznica ekaterina vese gnusni grobarski prestapnici.

2019.10.08 | 19:48

3

Най- тъпия и некадърен министър до сега .

2019.10.08 | 19:47

2

Гербави идиоти !! Премахва незаконните тераси и всичко е решено !!! А МОРАЛА ???

Ахаха

2019.10.08 | 18:21

1

Нека позная , сертификата за английски и руски , дето ги владее го е издала същата фирма на тиквун бей.

Добави коментар

Водещи новини