Томислав Дончев се срещна със зам.-председателя на ЕК Юрки Катайнен

Заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността Юрки Катайнен, който е на двудневно посещение в България.

На срещата присъстваха още министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова. Във фокуса на разговорите бе темата кръгова икономика, съобщиха от правителствената пресслужба. Вицепремиерът Дончев изтъкна, че преходът към кръгова икономика с ефективно използване на ресурсите е от основно значение за постигането на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, а темата е сред приоритетните за българското правителство.

„Правилните послания към потребителите, засиленият диалог и тясното сътрудничество с индустрията и научните среди са от съществено значение за ускоряването на прехода“, заяви още вицепремиерът Дончев.

Присъстващите на срещата се обединиха около идеята за създаване на европейска платформа за обмен на опит в сферата на кръговата икономика, в която да участват всички страни членки.

 

Коментари

  1. 2019.10.08 | 18:17

    Много грози СДС боклуци

  2. 2019.10.08 | 18:16

    От дванаисет години се срещи с тоз от ЕК с оня от ЕС с тия от НАТО,ДЕМАФОГИЯ ДЕМАГОГИЯ БЕЗСПИРНИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,А РЕЗОЛТАТА ОТ ВСИЧКО ТОВА КАТАСТРОФА ЗА ДЪРЖАВАТА МИЗЕРИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,ТЕРМИНАЛ-2 СКОРО И ТЕРМИНАЛ-3 ЗА ДА ОПРАЗНЯТ СЕДЕСАРИТЕ БЪЛГАРИЯ

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет