Бойко Борисов: Няма кой да събори сделката за закупуването на новите изтребители F-16

Само хубави неща се чуват за нас, и само за свършена работа. Ние сме една от държавите, коите най-добре се възползваха от плана "Юнкер". Изключително големи парични потоци усвоихме. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, по време на участието си в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска търговска камара в България, предаде репортер на Novini.bg.

Той изтъкна, че се е направило толкова много, преди да се закупят новите изтребители F-16. Не се изкушихме да закупим по-стари изтребители. Можехме да дадем парите за пенсии и заплати, но нашата армия заслужава най-доброто. Подло беше, че ни обвиниха в лобизъм. При всичките ни срещи винаги сме поставяли геостратегическото положение на България, никога не е ставало дума за лобизъм или корупция“, увери Борисов.

Обвиниха ни в лобизъм за сделката - беше подло, беше трудно. Затова с вицепремиера Каракачанов и с финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва направихме необратима сделката. Каквото и да правят, не могат да я съборят. Американските ни партньори знаят за това“, заяви Борисов.

Всички наши съседи се радват, че правим газови магистрали, защото ще се възползват от тях. Всичко е впечатляващо. Докато другите говорят, ние правим магистрали“, подчерта министър-председателят на България.

Всяка изоставена държава става средище на корупция и терор, предупреди Борисов. Той предупреди дипломатите да не се заиграват с историята. „Ние стъпваме на чистия извор, оставаме историята на историците, за да се върви напред“.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира и предстоящия Брекзит: "Никой не може да каже какво ще се случи. Дано се връзумят".

"Благодаря за добрите оценки, за инвестициите, които се правят в различните сфери. Дори износът ни за Америка е по-голям от вноса. Това показва доверието в нас и развитието на икономиката ни. Благодарим Ви и се надяваме сътрудничеството ни да продължи".

"Нашата икономика, благодарение на усилията на правителството, е достатъчно зряла, за да отиде оттатък океана и да стъпи на пазара на САЩ", заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България на среща на организацията с правителството.

"Потенциалът на България е във високотехнологичните сектори, соларни паркове, производството на пробиотици, софутер за киноиндустрията", смята той.

Петър Иванов изтъкна, че ръстът на нашата икономика надминава редица европейски страни и дори се сравнява с много световни. По думите му правителството е допринесло за развитието на трансатлантическото сътрудничество в контекста и на решението за покупка на 8 многоцелеви изтребители Ф-16.

"Енергетиката е ключов приоритет, а целта е да осигурим енергийна независима. Американските компании са ключов фактор за повишаване на диверсификацията на българската енергийна система, освен това създават нови работни места", допълни той.

Иванов добави, че и сектор "Образование" е много важен фактор за повишаването на бизнес климата в страната ни и Америка с радост ни помага в тази насока. "Ако желаем да успеем и децата ни да се гордеят с нас, трябва да си сътрудничим и комуникираме помежду си", изтъкна той.

"Има две неща, които сближават България и Америка - визия и лидерство. Закупуването на изтребители Ф-16 е доказателство за доброто сътрудничество между двете страни. Те ще помогнат на България да защитава по-добре територията си". Това заяви изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман.

По думите му Америка е инвестирала 30 млн. долара в страната ни. "Има много постижения, които можем да отбележим", изтъкна той.

Коментари

 1. 2020.03.19 | 19:54
  Най-скъпият самолет с най-слабото оборудване най -вероятно с най-голямата комисионна. Затри пенсионерите и зароби младите. Безсрамно лакомо изчадие. Каква майка те е раждала бре....
 2. 2019.10.07 | 14:00

  ИМА ЛИ КОМУНИСТИ ДОЛУ?

  1. 2019.10.08 | 15:18

   Ти си се разширил , разчекнал си се на мястото им.

 3. 2019.10.07 | 13:45

  Колкото за Бойко,какво повече да кажем освен че имаме златен човек на този важен пост,какъвто не е имало отпреди 100 години,от Стамболов насам!
  Германия ще вложи огромни средства в икономическото възстановяване на Западните Балкани. Берлин има финансов план, който може да бъде сравнен с американската Програма за икономическо възстановяване на Европа след Втората световна война - т.нар. план "Маршал".

  1. 2019.10.08 | 15:16

   Този пост може да се ете само след приемане на хапче против спукване от смях

 4. 2019.10.07 | 11:25

  malouma grobarska slura rusnacite pritejavat nai dobrite izstrebiteli vav sveta i niama kak da se prastnat ot iad tce ciganina e kupil tezi podobia na samoleti.

  1. 2019.10.08 | 11:58

   На дъртото Ф-че ли, евентуално през 2024-та. Не, отстъпваме го на теб, президента и премиера. Вие само го искахте. Защо, и историята няма да покаже.

  2. 2019.10.07 | 14:51

   Наблегни на правописа и пак заповядай.

 5. 2019.10.07 | 12:26

  Да сте видели някоя от червенушките,тролки в сайта да се мотивира или базира документално на нещо,което да уличава премиерът в нещо непочтенно или престъпно?!Не,а и няма как да стане,защото имаме премиер за пример и подражание!!Червените боклуци отдавна изпаднаха от класацията за нормални политици,партийни и държавни дейци и личности!!Тук таме дето имаше някой читав измежду тях,го натириха или разпънаха на кръст!!Останаха само милионерите,крадците на средно ниво и плявата,85%та имбецили!!От тях какво да очакваш?Само и единствено персонални нападки,обиди и налудничави квалификации!!Явно,че в България от една страна куца психиатричната помощ,а от друга страна все още не са измислили хапчета против злоба
  хейтене и опростачване!!А керванът начело с Борисов си върви напред,а оскубаните
  олайнивени палета си джавкат,да се намират на работа,ама както е тръгнало ще трябва да го правят безплатно,щот и БСПту фалира!!

  1. 2019.10.07 | 22:53

   Кви червени кво бсп боже колко слепи хора има.Но никой не смее да изрече истините, то затова кьорав журналист не е задал един истински въпрос.Ще му резнат главата веднага.Колонийка сме ние и не е... т майката. Скоро няма да има светлина в тунела......

 6. 2019.10.07 | 19:59

  Баце , да те светна по някой неща .Никога недей да носиш две дини под една мишница !!!!

 7. 2019.10.07 | 18:35

  При условие, че вече са ИЗПРАТЕНИ на САЩ 2 200 000 000 лева за тези самолети F-16 блок 70 не виждам да има някой в България, който да не иска да получим самолетите.
  Парите са дадени предварително, защо да искаме да разваляме сделката и да не си получим стоката ?
  Подло е да се лъжат българите, че това е много добра сделка.

  Ние НЕ сме длъжни да купуваме всичко, което САЩ ни предлага !!!

  За 8 бройки самолети F-16 блок 70 : 2 200 000 000 лева + ДДС + Мита = над 3 000 000 000 лева, които бедния български народ трябва да плати.
  А за 10 бройки самолети "Грипен" Швеция беше съгласна дадем 1 800 000 000 лева.

  Т.е. 1 000 000 000 лв щяхме да спестим и пак щяхме да имаме НОВИ, СЪВМЕСТИМИ с НАТО бойни самолети ако бяхме избрали шведките "Грипен" и бройката щеше да е 10, а не 8.
  Освен това щяхме да получим самолетите много по-рано. А и тяхната поддръжка е мн по-евтина.

  Според мен спестени 1 000 000 000 лв са много пари. Те можеха да отидат и за пенсионерите и за семействата и за децата и за инвалидите.

  Затова е важно да се вземат правилните решения ЗА НАРОДА.

  Икономическият ръст на България е около 3.2-3.5 %.
  Икономическият ръст на Румъния е 5%.
  За кое да се радваме, че нашия икономически разстеж е близо два пъти по-малък от румънския ?

 8. 2019.10.07 | 17:49

  .,,..,

 9. 2019.10.07 | 17:02

  Бива ли тоя човек да е толкова глупав ??

 10. 2019.10.07 | 16:58

  Груйчо - какъв гернерал е тоя бе , който го направи Доган ли ???

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет