Президентът за скандалите в БНР: Свободата на словото в България е в криза

  • 16 септември 2019 11:29

  • 2618
  • 27
Президентът за скандалите в БНР: Свободата на словото в България е в криза
©

Казусът със спирането на програма „Хоризонт“ отново потвърждава значението на въпроса кой и как управлява обществените медии. Очевидно е и, че държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, както е нормалната европейска практика. На това нещо е време да се сложи край.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос за безпрецедентното 5-часово спиране на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио на 13 септември. Президентът допълни, че когато започне да се работи по този начин - „през глава“, се обезсмислят и изпразват от съдържание институциите и отговорните органи, които са компетентни за назначения и уволнения при определени изисквания на закона.

„Свободата на словото е в основата на демокрацията, това е фундаментална ценност. Очевидно в България тя е в криза“, заяви държавният глава. Президентът призова генералният директор на БНР и разследващите да обявят какви са истинските и реалните мотиви за спирането на ефира, защото в случая става въпрос за обществена медия, а не за частна.

Държавният глава определи като „лъч надежда“ поведението на журналистите от БНР, които проявиха солидарност към свалянето от ефир на свой колега, и бяха подкрепени и от журналисти от други медии. „Те дадоха пример как се отстоява достойнство, как се отстоява свобода на словото и професионални стандарти“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В отговор на въпрос за избора на следващ главен прокурор президентът посочи, че когато е организирал предварителни консултации по темата, е било с ясната цел да се повиши общественият интерес и гражданската бдителност относно процедурата и критериите за този избор. „Тази цел е постигната. Но Конституцията ясно показва кога и как се произнася президентът“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, попитан дали ще подпише указа за назначаване на следващ главен прокурор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2618 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Едо

2019.09.16 | 23:15

27

ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ПОЛИТИК ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! ГОСПОД ЧУ СТЕНАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ПОРОБЕН ОТ КРАДЛИВАТА ОЛИГАРХО-ПОЛИТИЧЕСКА БАНДА И ТЕХНИТЕ МЕДИЙНИ ПОМАГАЧИ И ИЗПРАТИ СПАСИТЕЛ В ЛИЧНОСТТА НА НАШИЯ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ! НЕКА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ И СЪРЦАТИ БЪЛГАРИ ЗАСТАНЕМ КАТО СТЕНА СРЕЩУ НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ВАРВАРИ И ТЕХНИТЕ ФАНАТИЗИРАНИ КЛАКЬОРИ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

чичо Пей

2019.09.16 | 18:52

25

За сведение на все по малобройната група малограмотни простаци с манталитет и аромат на Гербави мангали плюеща против Президента на републиката ,трябва да кажа,че човек с манталитета, ума,ерудицията и изключително точният политическси анализ който прави на действителноста в държавата не се е появявал последните трийсет години лъже демокрация.Надеждата за тотална промяна на житието ни е по силите единствено на този политик.Вярвай те ми!

до червения де.бил отдолу

2019.09.16 | 19:34

26

А бе чичо, този политик да не е продавач на семки бе, червен олигофрен!?
Кой го спира този самозван руски лайномет да дрънка каквото и когато си иска срещу законно избраното правителстwо и ДЪРЖАВАТА и то в качеството си на държавен глава! Този политик е един олигофрен и лайнохвъргач! Импийчмънт за селянина от Дондуков 2!
Сиктир, червени малоумници! Вашето време отмина безвъзвратно гнусни болшевишки НЕЛАДЪРНИЦИ!

2019.09.16 | 16:10

24

А бе олигофрен президент! ТИ какъв си в БЪлгария бе простако!? Значи ТИ си един от тия, които предизвикват тази криза, или си в опозиция като другарите ти от БСП!
БАСИ и простият шофьор на руско хвърчило!

Червените освирепели и озверели за власт парцали дори НЕ искат да видят и да разберат, че те самите са ДОКАЗАТЕЛСТВО за свободата на словото в БЪлгария!

Овчеглавият президент пък плюе сам по се.бе си и президентската институция като повтаря простотиите на спосранските олигофрени!

2019.09.16 | 12:07

7

РЕСОР МЛАДЕЖКА ЕМИГРАЦИЯ И ПРАЗНИ ОВАЦИИ

до червения де.бил отдолу

2019.09.16 | 16:03

23

Виж сега, червен олигофрен, за те.бе специално повтарям още веднъж нещо, което и децата в детската градина знаят:!Тоя КИРО е Кiрил Добрев, заместник- председателят на лайнометиоте от Спострано 20 или за да разбереш ТИ, БСП!
Кирил Добрев е доказан валутен престъпник, заловен на КПП КАЛОТИНА! От тогава ВСЕКИ БЪЛГАРИН знае кой е КИРО КОНТРАБАНДИСТО! СЕГА разбрали кой е тоя КИРО или още се правиш на малоумен, гнусен червен боклуко!?

И.Д.И.О.Т.

2019.09.16 | 14:51

22

А бе кой е тоя Киро бе човек,че все за него плачеш...?!Някой стар твой тъпкач ли,що ли...не знам...?!

2019.09.16 | 12:15

11

Ресорния И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ НА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА ПАК ЩЕ СИ ДЪВЧИ ПАМПЕРСА

Президентът бие шутове на тъпата Тиквата

2019.09.16 | 12:42

17

като каза че е закотвил държавата на дъното, обясни му че здравият разум го е напуснал по повод поръчания шпионски скандал, сега го нарича диктатор, погазил свободата на словото.

Президент олигофрен

2019.09.16 | 14:26

21

Президентът ти е един абсолютен олигофрен!
Червените освирепели и озверели парцали дори НЕ искат да разберат, че те самите са ДОКАЗАТЕЛСТВО за свободата на словото в БЪлгаерия!

НИКЪДЕ, НИКЪДЕ другаде по света НЕ МОЖЕ НИКОЙ да плюе така по правителството както в БЪЛГАРИЯ! ЗА азиатска РУсия пък въобще да не говориме! Там играе Полонийй решаваща роля!
Обясни това, червени юроде, на овчеглавия ТИ президент!

Въййй

2019.09.16 | 14:20

20

Миля че е достатъчно да погледнеш на кое място сме по свобода на словото за да стане ясно колко сме зле. Всички тези убийства на репортери или заплахи ,да има някой наказан??? Все се оказва някой от малцинствата. Боко си мисли ,че това му е на времето и хората не мислят. Тогава поне бяха щасливи,имаша пари ,сега държавата потъва,Боко се радва,народа мълчи

А ДЖЕНДЪР ПЛЮВНЮВЛИЕФ

2019.09.16 | 12:45

18

ОТ КАКЪВ ПОЛ Е? СОРОСОИДНАТА КУЧКА ,ЩЕ РАЖДА СКОРО ОТ МЪЖА СИ -АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК.

2019.09.16 | 12:52

19

Цвъкай,смръдльо, цвъкай, ама Импекса открадна парите на БСП ООД и надник няма

2019.09.16 | 12:31

16

БЪЛГАРИЯ - МЛАДЕЖКА ЕМИГРАЦИЯ И ОВАЦИИ

2019.09.16 | 12:27

15

pederasite i slugite ot facebook prodaljavat da manipulirat mneniata vi no az znam tce niko ne viarva na prestapni slugi bog vi gledka boklici kupeni za stotinki.

Седесарската Ирландска овчарка

2019.09.16 | 12:25

14

от какъв пол е?

Добави коментар

Водещи новини