Емил Радев: България е един от отличниците в борбата с прането на пари

  • 16 септември 2019 09:39

  • 370
  • 4
 Емил Радев: България е един от отличниците в борбата с прането на пари
© БНТ

България е един от отличниците в борбата с прането на пари. Това заяви в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Емил Радев.

1 % от годишния брутен вътрешен продукт на ЕС са съмнителни сделки, пране на пари, каза евродепутатът.

Пари се перат от трафик на наркотици, оръжие и хора, данъчни престъпления и корупция. 23 държави са в т.н. черен списък, които не изпълняват препоръките за борба с прането на пари. Панама, Иран, Ирак, Саудитска Арабия са част от тези държави.

Ние искаме да създадем и сив списък на държави, които има опасност да нарушат правилата за пране на пари.

България е един от отличниците в борбата с прането на пари. Българските банки са с много строги правила. Ние даже минаваме и в друга крайност - много рестриктивни мерки предприемаме.

По думите на Радев няма държава в ЕС, където корупцията не е огромен проблем. Затова в момента се обсъжда общоевропейски мониторингов механизъм за върховенство на закона, корупцията, демокрацията и свободата на медиите.

Последвайте канала на

Novini.bg
370 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
к

2019.09.16 | 13:44

4

Прав е. Тука никой не си губи времето да пере пари. Ние сме едно голямо химическо чистене за пари. Купуваш си един футболен отбор и ставаш перфектен. Дори няма да те питат имаш ли кораб със захар, да я стопи дъжда ....

????

2019.09.16 | 11:29

3

"Българските банки са с много строги правила"!?!?!? Ех,"другарЮ-господин" Радев,еххххххххххх......!? За КОГО обаче,"другарю-господин" Радев???? А,КАК е в Европата,"другарю-господин" Радев?????????????????????????????? ДРУГАРИ и ГОСПОДА народни представители,ЧУВАТЕ ли,ВИЖДАТЕ ли?! От Вас трябва да тръгне ПРОМЯНАТА!!! До,КОГА? НАРОДЕ????

2019.09.16 | 10:15

2

А бе радев кого лъжиш бе радев всички перачи на пари са чорбаджии ,капиталисти и си живуркат и управляват зад кулисно държавата бе радев.За какви отличници и за каква борбо говориш Борбата ти е в твойта кратуна неграмотно

2019.09.16 | 10:04

1

balgaria predi vsicko boklu e otlicnik po dobre ohraneni svine kato teb i karakacanov i ne e nikakav otlicnik po korupcia i prane na pari tova sa tvoi pederaski misli..

Добави коментар

Водещи новини