Ангел Джамбазки: ЕК не трябва да допуска Фолксваген да инвестира в Турция!

  • 16 септември 2019 09:39

  • 1729
  • 4
Ангел Джамбазки: ЕК не трябва да допуска Фолксваген да инвестира в Турция!
© ВМРО

ЕК не трябва да допуска Фолксваген да инвестира в Турция. Това е неморално от страна на ЕК и е поредна проява на двойни стандарти спрямо страни като България.

Това се казва в позиция на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, по повод колебанията от страна на немския автомобилен гигант къде да построи новия си завод – у нас или в Турция. Позицията си Джамбазки ще изложи още днес, когато ще се проведе първото заседание на ЕП в Страсбург.

Евродепутатът е категоричен, че не е редно европейско предприятие с публично участие да прави такива големи инвестиции в ислямизираща се държава, в която открито се нарушават човешките права – факт, констатиран и от Резолюция на ЕП за напредъка на Турция.  С дози документ също така се препоръчва и замразяване на Инструмента за предприсъединителна помощ за страната (ИПП II).

Е, не е ли евентуалното допускане на инвестиции от страна на „Фолксваген“ в Турция поредното лицемерие и проява на двойни стандарти от страна на ЕК, пита в позицията си представителят на ВМРО, съобщиха от партията.

Ето и пълния текст на позицията на Джамбазки:

Неморални инвестиции от предприятия с публично участие в трети страни. Случаят с „Фолксваген АГ“.

Според годишния доклад на „Фолкваген Аутогруп“ от 2018 г., германската федерална провинция Долна Саксония е вторият по големина акционер в предприятието, с 20% от правото на глас в борда на концерна. Така компанията има значително публично участие, регулирано със закона VW-Gesetz от 1960 г. В тази връзка, през последните месеци в турски и европейски медии усилено се коментира, че Фолксваген смята да инвестира в нов завод в Турция.

В резолюцията на Европейския парламент за напредъка на република Турция от 2018 г. ясно се споменават репресиите спрямо журналисти и лица от гражданското общество. И в същата тази държава се препоръчва и замразяване на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II), като той се обвърже с условие за подобрения в областта на правата на човека и демокрацията.

Като се имат предвид тези обстоятелства:

Смята ли Европейската Комисия, че е редно компания с публично участие да инвестира в страна, която може да бъде окачествена като ислямизираща се диктатура?

След като Европейският съюз е готов да замрази ИПП II, редно ли е една значителна инвестиция от европейско предприятие с публично участие да бъде насочена към Турция?

Смята ли за редно ЕК да бъдат ощетявани европейските работници като се изнaся производство толкова близо до границите на общността?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1729 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.09.17 | 17:25

4

Глупак !! Само гледай какво ще стане !!

2019.09.16 | 10:53

3

tozi e bil vinagi smeshnik koi sa ek ta shte razporejdat na nai goliamiat proizvoditel na avtomobili vav sveta ne za zabraviai i bokuk folcfagen ne e ciganskiat premier da mu razporejdat.

джамбаски

2019.09.16 | 10:30

2

Е ПЕДАЛ-ХОМОСЕКСУАЛИСТ И СЛУГА НА ЧУЖДАТА МАФИЯ,КОЯТО НИ УНИЩОЖАВА.

????

2019.09.16 | 09:49

1

А,Вашето НАБУТВАНЕ отново в Европарламента,МОРАЛНО ли бе,"другарю-господин" Джамбаски????

Добави коментар

Водещи новини