Делян Добрев: От сутрин до вечер се занимавам с Белене

  • 18 март 2012 11:06

  • 1933
  • 5
Делян Добрев: От сутрин до вечер се занимавам с Белене
© Булфото

Истината е, че формално ние не се намираме в криза, но трябва да се обърне много повече внимание на икономиката, на малките и средни предприятия. Това не са празни приказки, каза Добрев, ние имаме повече от 1 милиард евро, които по най- бърз начин трябва да влязат в българския бизнес. Руснаците ни купиха старото оборудване на АЕЦ „Белене", каза Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в „Неделя 150".

Сега отново сме в тежка ситуация, тъй като отново стартира конкурса довършване на централата и е взето решение , без да се знаят параметрите на строежа, се поръчва строителството на централа. Ние трябва да изложим всички факти пред обществото и да вземем съвместно решение какво правим с тази атомна централа, каза Добрев. Много е важно при един проект, който струва милиарди да печелиш от него, убеден е той. „От сутрин до вечер се занимаваме с Белене, а държавата има много по-сериозни въпроси в областта на икономиката", подчерта Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Сега заминавам за Турция и във вторник се надявам да има яснота, кога ще започни газовата връзка с Турция, но ние имаме някои концептуални различия с турската страна. Връзките ни с Румъния са в много напреднала фаза, само до няколко месеца там ще направим първа копка, до края на годината това ще стане и в Гърция, със Сърбия преговорите също са в напреднал стадия, заяви Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

На въпрос за това, че се твърди, че „Набуко" може да се скъси, Добрев каза, че това не ни бърка много, но трябва да преценим коя е най-добрата алтернатива за нас. Хубаво би било отново реално да се прецени проблемът с добиването на шистовия газ, аз подкрепям създаването на една комисия в НС, която внимателно и от всички ъгли да огледа този процес. Ние можем да изучим тази тема, а не действие в една или друга посока. В парламента колегите са готови със създаването на подобна комисия.

С „Горупсо - Мадан" стартирахме процедурата за отнемането на концесията, ако до 125 дни концесионерът не намери изход за хората, то тогава държавата ще вземе в ръцете си мините. Надявам се Валентин Захариев да намери бързо решение на проблема. След гласуването в парламента в сряда ще има промени в министерството, но засега няма да ги обявявам, заяви Добрев.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1933 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ВНИМАНИЕ

2012.03.24 | 17:29

5
Внимавайте хора, този възнамерява отново да стартира шистовия газ. И този се оказа подлога на корпорациите!!!

2012.03.19 | 09:37

4
"Истината е, че формално ние не се намираме в криза" Истината е, че сме в стагфлация - този рядък и катастрофален за една държава феномен, когато се съчетават висока инфлация с висока стагнация (безработица). А пък вие продължавайте да ми приказвате, как сме по-добре от германци, хървати, гърци и т.н. народи, получаващи от 5 до 20 ПЪТИ по-високи заплати. И продължавайте да ми говорите за "грижа за малкия и среден бизнес", след като само след втората година на управлението си успяхте да закриете над ДВЕСТА ХИЛЯДИ малки предприятия. Да, напълно е възможно роднините и приятелите на новия министър да са изказали съболезнования за назначението му - с такъв шеф и с такова блато от лайна, каквато е българската икономика, наистина не е за завиждане. На Луканов и Костов им трябваха 10 години, за да унищожат България, на Борисов това му отне само 2.
ЗАПОЗНАТ

2012.03.19 | 09:36

3
Напълно си прав за СТАГФЛАЦИЯТА. Първо, че парите са малко и второ, че оборота им все повече се забавя. И оня педал Дянкофф и изключително виновен за това. Сигурно в американските курсове по мениджмънт не са го учили за такива понятия... С малките и средни предприятия е ужас - всякакви контролни органи са се разбесняли и глобяват наред за да пълнят бюджета и за да получат ДМС, а на олигофрените които ги пращат хич не им идва на акъл, че накрая като затвори съответния търговски обект - 5-6 човека отиват на борсата.
4i4o go6o

2012.03.19 | 09:36

2
На Бойко Борисов му отне само 2 години да постигне това за което на останалите управлявали преди него милата ни татковина им трябваха 20 години! А именно да я съсипе тотално така че само едрите бизнесмени , продажните и некадърни политици от всички партии и мафията да се чувстват добре в България, а всички останали да се чудят към кой край на широкият свят да поемат за да се спасят !

2012.03.18 | 17:47

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини