Георги Марков представи в парламента книгата си "Феноменът Виктор Орбан"

По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на границата на Унгария с Австрия народният представител Георги Марков представи в парламента книгата си "Феноменът Виктор Орбан". Книгата обхваща политическата дейност на Орбан от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г.

Тя се отнася за един действащ министър-председател на страна-член на ЕС и приятелска страна, обясни при представянето авторът.

По думите му, българският парламент е може би единственият в Европа, който отбелязва трийсетгодишнината, която се навърши вчера, от падането на първата тухла от Берлинската стена. Това беше 11 септември, когато Унгария широко отвори границата си, хиляди източногерманци с трабанти, с деца, с писъци и радост минаха желязната завеса, където ги чакаха техните роднини от Западна Германия, припомни историческите факти Марков.

Той обясни, че е дал заглавие на книгата "Феноменът Виктор Орбан", защото според него е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото движение 1988-1989 г. и 30 години по-късно да си непрекъснато избиран за народен представител и четири пъти за премиер, като през 1998-2002 г. е станал най-младият премиер на Унгария.

Марков направи обзор на социалната и икономическа политика, провеждана от Виктор Орбан, както и на позицията му по отношение на мигрантите.

Коментари

  1. 2019.09.12 | 15:13

    А бе тоя марков не е ли" шпионин "на унгария с тая книга

  2. 2019.09.12 | 13:30

    Марков като харесва Унгария и пише книги за нейните лидери унгарски шпионин ли е ??

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет