Вижте какви решения ще взима МС утре

  • 03 септември 2019 19:13

  • 691
  • 0
Вижте какви решения ще взима МС утре
© Novini.bg

Правителството ще приеме на утрешното редовно заседание тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове при произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 г., съобщи правителствената пресслужба.

С постановление на кабинета ще бъде създаден Национален съвет по миграция, граници, убежище и интеграция и ще бъде приет Правилник за организацията и дейността на Съвета. Министрите ще одобрят промени в Закона за акцизите и данъчните складове и ще вземат решение за разрешаване изпращането и използването на български военнослужещи за развръщане на национална разузнавателна клетка в състава на българския военен контингент, участващ в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

Министерският съвет ще одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници и за финансово осигуряване на дейности по националните програми "Осигуряване на съвременна образователна среда" и "Без свободен час", както и за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища. Кабинетът ще одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини