Плевнелиев: Можем да поемем нов външен дълг

  • 16 март 2012 11:41

  • 1449
  • 3
Плевнелиев: Можем да поемем нов външен дълг
© Булфото

"България би могла да поеме нов външен дълг", заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след среща с ръководството на ПП ГЕРБ в рамките на политическите консултации.

Плащанията по външния дълг на България догодина са обсъдени на срещата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и ръководството на ПП ГЕРБ в президентството в рамките на месеца на политическите консултации.

По думите на Плевнелиев, пазарите са спокойни. "Правителството работи бързо, има ясен план и по отношение на посрещането на плащанията по дълга. България знае какво прави и ще направи необходимото", каза той.

Националната стратегия за развитие „България 2020” също е сред обсъжданите теми, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.
Това, което е много важно е не само да дебатираме, а да създаваме институционална рамка, които да дадат възможност на институциите, да адресират темата със заетостта, каза президентът. По думите му, на срещата с ГЕРБ е констатирано, както и с останалите политически сили, че ще се работи за надпартийност, за национални приоритети, за широк дебат, за последователност и приемственост.

Енергетиката, електронното правителство, заетостта, инвестициите, мерки за растежа, реформата в сектора за сигурност, административната реформа, водната реформа са били сред обсъжданите теми.

През май месец очакваме старт и на газовата връзка с Румъния, това означава, че България предприема конкретни мерки за диверсификация, посочи президентът.

За АЕЦ „Белене” Плевнелиев заяви: „Имаме пълното разбиране заедно с останалите политически партии, че данните, фактите ще бъдат обсъдени, когато дойдат на масата и ще се вземе обосновано публично решение”.

Президентът посочи, че на срещата е била коментирана и съдебната реформа.

Има категорична политическа воля, България да има един работещ закон за конфискацията, заяви още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1449 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.04.08 | 19:48

3
Мале тоя е много заблуден горкия.В началото го харесвах,защото отсреща бяха Първанов или Калфин (да се разберат ,кой е баща на народа,че се обърках ) и въпреки че знаех че ще си е марионетка съвестта не ми даде да избера червен.За жалост се оказа много зле,ония поне щяха да играят ръб на "шефа" номер 1 у нас.Утре 17 март има протест в София.Дано повече хора излязат,защото друг път надали ще има шанс за изразяване на недоволство.

2012.04.08 | 19:47

2
TI LI HE GO VRASHTASH BE TAPANAR
данъкоплатец

2012.04.08 | 19:47

1
Що не поемеш дедовия бе пудел!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини