Николай Младенов: Трябва дискусия за икономическата ни политика

  • 16 март 2012 09:42

  • 606
  • 1
Николай Младенов: Трябва дискусия за икономическата ни политика
©

"Трябваше на време да преценим, че първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран", коментира в кулоарите на парламента външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението в българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи. Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там. Не искам да обяснявам кой за какво носи вина. Това, което искам всички да сме наясно, че като държава трябва да знаем две неща. Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много работа и оттук нататък имаме много работа, която да свършим", коментира още министър Младенов.

По думите му важното е оттук нататък да имаме сериозна дискусия за икономическата политика на България, за начина, по който ще насърчаваме българския износ. „Това е сериозното. Всичко друго, наричайте го кухня, както искате го наричайте, мен не ми е интересно", добави външният министър Младенов.

Пред ТВ7 Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 пък каза, че в следващите дни и часове ще стане ясно по какъв начин ще бъдат заместени тези министри. "Причините са видими – в здравеопазването има сериозни проблеми. Трябва ни цялостна стратегия за сектора. Многото промени само оскъпяват здравната услуга. Премиерът има правомощията да реши кой ще замести министър Константинов. Критериите ще са големи", коментира Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Той е категоричен, че трябва и ясна стратегия за развитието на икономиката и по какъв начин стимулираме "завъртането" й, за да излезем от кризата.

"Като човек се притеснявам от скъпите лекарства в България. Въпросът е как се регулира пазара. Необходими са ясни механизми. Големият проблем е, че когато имаш стратегия за реформа, добра или лоша, трябва да я следваш. За съжаление здравното законодателство е най-често променяното в парламента. Това означава, че нямаш стратегия и резултатът е все по-скъпа услуга", убеден е Младенов.

Според него са необходими и мерки за ускоряване на икономическия растеж, за да имаме по-високи доходи. "Това е дискусия, която започва на ниво Европейски съюз. Правителството трябва да излезе с конкретни предложения как това може да се случи. Сегашните предложенията са много и интересни", убедено заяви външният министър. По думите му трябва да се мисли как да се стимулира износът на страната, който расте.

Последвайте канала на

606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4i4o go6o

2012.03.16 | 16:48

1
Николай Младенов: Трябва дискусия за икономическата ни политика . Сопата трябва да играе Младенов със дискусия работа не става !

Добави коментар

Водещи новини