Италия ни дава рамо за Шенген

  • 14 март 2012 16:42

  • 696
  • 0
Италия ни дава рамо за Шенген
©

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 се срещна с делегацията на Комисията за контрол върху осъществяване на споразумението от Шенген, за наблюдение на дейността на Европол и за контрол и надзор в областта на имиграцията на двете камари на италианския парламент, водена от председателя на комисията Маргерита Бонивер.

Пристигнахме на аерогарата преди два часа и половина, но вече наистина сме уверени, че успяхме да си създадем реална представа за това как България ще действа в следващите няколко месеца относно присъединяването й към Шенген, заяви Бонивер в изявление след срещата. Тя отбеляза, че от страна на Италия никога не е имало възражения в тази връзка.

Може да разчитате, че тази много ползотворна визита, която ще продължи два дни, наситена с посещения, обмен на мнения и проучване на ситуацията в България, ще доведе до това, че ние ще можем да потвърдим пред италианския парламент за големите стъпки, които България е осъществила и че нейното присъединяване трябва да бъде реален факт, заяви Маргерита Бонивер. Тя изрази увереност, че предприетите от България мерки за подобряване на сигурността на външните граници и стъпките за законодателна реформа наистина ще доведат до успех.

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на вътрешната комисия Анастас Анастасов посочи, че това е посещение на приятели. Той благодари за последователната политика на Италия по отношение на присъединяването на България към НАТО, ЕС, а сега и към Шенгенското пространство. България е изпълнила всички показатели във всеки един от секторите - визи, международно сътрудничество, въздушни, морски, сухоземни граници, отбеляза Анастасов. Той посочи, че по време на визитата италианската делегация ще се запознае с действията на институциите, които могат да убедят всеки един от нашите партньори в ЕС да не допуска някакви съмнения по отношение на готовността на България за членството в Шенген, каквито към този момент изразява Холандия. Убеден съм и вярвам, че през септември Италия ще даде своето положително становище за присъединяването на България и Румъния към Шенген поетапно, заяви Анастас Анастасов.

Италианската делегация се срещна и с членовете на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред, по външна политика и отбрана и по европейски въпроси.

Последвайте канала на

БТА
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини