Борисов: Търсим начин природният газ от Туркменистан да достигне до България

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който присъства на откриването на Международната каспийска изложба за иновативни технологии в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес, изтъкна премиерът Борисов. Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища. Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов. Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийска изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан. Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши" и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти. На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

 

Коментари

 1. 2019.08.11 | 17:31

  Вижте горе на снимката !! При бай Тошо една прегръдка и целувка с Брежнев потичеше река от петрол към България .

 2. 2019.08.11 | 16:05

  Nai-setne ... Bravo. Pove4e takiva novini da 4uvam. Targovski sdelki, diversifikacii. Presko4ete di Venecuela. Malko neft na tankata cena s tankeri. Stiga s teq trabi. Polzvaite malko i korabi. Kolko neft i trqbwa na taq darjavica. S korabi ne moje li

 3. 2019.08.11 | 15:01

  Ex Боко-Тиквунов...,изтърва питомното...,гониш дивото...!Изтърва супер-изгодният за нас Южен поток, сега как да докараме газ от...Туркменистан...!За последно се убеждавам...-няма акъл в тая голяма тиква...

 4. 2019.08.11 | 12:47

  Турците взимат газ от Русия трабата минава през БГ сигорно взимат пари тия сегашни управници за транзит такси нещо ,казва ли ти някой далавераджии На Руската газ какво и е дане би да е много скъпа или недостатачна за БГ. Сигорно са се осрали пред Русия згафили нещо сега щели и от Китай Туркмения чак да докарат. Тия ще затрият Бг.ако останат още някоя година на власт.

  1. 2019.08.11 | 14:56

   Кочев е умен като маркуч.

  2. 2019.08.11 | 13:17

   транзитна такса за преминаване от България има.. колкото повече газ идва от разияни източници толкова по добре..

 5. 2019.08.11 | 13:24

  За Газ едеа ли от там НО сега остава и зарзавати домати хранителни стоки и от там да Затрупеат с евтини боклуци в лъскави опакоеки БГ.

  1. 2019.08.11 | 14:54

   Вашето е прогноза на един доста тъп човек.

 6. 2019.08.11 | 13:56

  Предлагам тръбата да мине през наше село, ко съ чудиш, директно в печката ми и безплатен газ на мене за идеята! Аре пусни гьовечец, бе батка!

 7. 2019.08.11 | 13:37

  Само така ,знае Батка Борисов как да маневрира .

 8. 2019.08.11 | 13:23

  Четиво за наивни глупаци !!!

 9. 2019.08.11 | 13:12

  Незнам кой бг работник ще работи вече в чужбина с Български изедник Работодател. Бг работодателите едеа ли ще ги изтърпи някои Чужденец бачкатор. И Виетнамци и Кубинци бягат от тия Бг работодатели. Хората в Чужбина тамощните работодатели повечето плащат седмично всяка седмица има и на аванс и заплата но не за минал изминал месец на принципа ще видим ще има да взимаш а месец за месец и.т.н и не лъжат и са точни и повече плащат за същата работа . БГ работодателите не стават те и хората работници служители си не ценят тоеа го знае есеки .

 10. 2019.08.11 | 13:06

  Боко много си жалък,ама много човек. Паричките от Европа ще свършат и тогава ще те видим,но и ти ще се изнижеш с тях нали????

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет