Министър Димов награди отличника на Военноморското училище във Варна

  • 10 август 2019 18:02

  • 1072
  • 1
Министър Димов награди отличника на Военноморското училище във Варна
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе награди днес отличника във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна. Той участва в официалната церемония по дипломиране на студентите от випуск 2019 г. и награди Диляна Димитрова – студента с най-висок успех.

„Авторитетът на ВВМУ е безспорен не само като място за подготовка на висококвалифицирани специалисти за военноморските ни сили и морската индустрия, но има и безценен принос за развитието на този сектор в България“, каза министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, цитиран от МОСВ.

Той открои важността на района на Черно море, в който общите усилия трябва да са насочени към прилагане на мерки и политики, които да гарантират неговото опазване и устойчиво управление.

Министър Димов посети и Центъра за управление на морските води във ВВМУ, където се запозна с функциониращата информационна система за поддръжка на управлението на бреговата зона, която позволява автоматично събиране, обработка и разпространение на данни от различни информационни системи, които имат отношение към управление на водите. Чрез нея е създадена възможност за визуализация на морската среда в реално време и прогнозиране и превенция на нефтени разливи. Центърът позволява бъдещите морски кадри да тренират в реална обстановка операции за избягване на нефтени разливи и съвместни действия между различни съдове за овладяването им. Системата е реализирана с финансиране от МОСВ по проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“. Средствата са осигурени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Центърът е важен инструмент за управление на морските води в акваторията на България, а данните от него предоставят солидна основа в процеса на вземане на решения при управлението на морската ни околна среда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тенчо

2019.08.11 | 07:29

1

Точно този СЕДЕСАР ли трябваше да изпрати Борисов да награждава отличници във флота ? Та ,нали те /СДС/ разбиха армията ни /и какво ли не / след 1992 г. Но ,все пак не съм много изненадан ,защото СДС и ГЕРБ са една манджа-скоро пак се прегърнаха за съвместно крадене и ликвидация. А, Борисов се канеше да ги гони до дупка за бандитската приватизация.Ама , май властта му е по сладка.

Добави коментар

Водещи новини