Фандъкова: Три от най-големите градинки в "Младост", предвидени за застрояване, ще останат зелени площи

  • 07 август 2019 16:57

  • 933
  • 2
Фандъкова: Три от най-големите градинки в "Младост", предвидени за застрояване, ще останат зелени площи
© Facebook

Три от най-проблемните терени в район "Младост", които бяха предвидени за застрояване, ще останат зелени площи. Това са имотите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. "Андрей Ляпчев"; пред бл. 320 на ул. "Атанас Москов" и ул. "Свето Преображение" и до бл. 401 и бл. 409 на ул. "Филип Аврамов". Те ще бъдат разменени със свободни общински терени. Това съобщи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска във Фейсбук страницата си.

В сряда собствениците на тези три имота дадоха своето съгласие след изключително тежки и дължи преговори. Продължават разговорите за разрешаване на още два казуса - до бл. 19 и бл. 70 в "Младост 1", допълва Фандъкова.

"Благодаря на всички, които работиха конструктивно, за да намерим работещи решения, с които да защитим обществения интерес в баланс с правата на собствениците на имоти. Това не са лесни решения, не са нито толкова бързи, колкото искаме, нито стават само с общи приказки", подчерта тя.

"По моя заповед от няколко месеца работна група начело с главния архитект на София арх. Здравков и представители на всички политически сили разгледаха повече от 30 имота в "Младост", предвидени за строителство. Изработихме критерии за оценка на всеки терен – реализирано озеленяване, изградена алейна мрежа, противоречие на подробния план с общия устройствен план на СО, етап на инвестиционното проектиране и др.", допълни кметът на София.

"Предстои нанасяне в кадастралната карта на трите терена, за които днес получихме съгласие. Те ще бъдат разменени за общински терени, предвидени за строителство, отдалечени от жилищни блокове, до магазин "Принцес" на бул. "Ал. Малинов". Веднага след това имаме готовност да завършим процедурата по размяна в общинския съвет, за което, поне засега, има съгласие от всички политически сили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
933 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.07 | 17:03

1

ТИ ДА ВИДИШ !!!

к

2019.08.07 | 18:45

2

На бас, че свободните общински терени са поне 10 пъти по скъпи от тия градинки. ТИ да видиш!

Добави коментар

Водещи новини