Контраадмирал Кирил Михайлов: Модернизацията на ВМС няма алтернатива

  • 05 август 2019 18:32

  • 734
  • 2
Контраадмирал Кирил Михайлов: Модернизацията на ВМС няма алтернатива
© Булфото (архив)

Модернизацията на Военноморските сили (ВМС) няма алтернатива, тя трябва да се случи, за да ги има и тях. Това каза на пресконференция в Русе командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

По думите му в продължение на много години военноморският ни флот е работел с това, което има. "Корабите обаче имат живот и той е определен.

"Ако модернизацията не се случи, голяма част от задачите, които стоят пред нас, биха били непостижимо предизвикателство", допълни контраадмирал Михайлов, предаде БТА.

Той посочи, че до края на тази година ще бъде подписан договорът за строежа на два многофункционални патрулни кораба. Според командира само тези два плавателни съда няма да решат въпроса с модернизацията, затова трябва да се мисли за поетапно обновяване на корабния състав.

Контраадмирал Михайлов даде висока оценка на приключилото национално военноморско учение "Бриз 2019", в което участваха 11 държави. Контраадмирал Кирил Михайлов е в Русе за началото на тържествата по случай 140-годишнината на ВМС. По традиция те започват от крайдунавския град, където са поставени основите на военноморския ни флот със създаването на Дунавската флотилия на 12 август 1879 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
734 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гошо

2019.08.06 | 01:51

2

Още 2-3 милиарда за кораби и още милиарди за танкове и установки, някой лев и за парашути .Да се помисли и за "каракачнски "кучета да надушват бомби и мини.

искам

2019.08.05 | 19:55

1

ПОДВОДЕН ФЛОТ !!! Без него се чувствам несигурен в случай на конфликт с Македония, Швейцария или някоя друга централноевропейска или централноафриканска държава...

Добави коментар

Водещи новини