Ясен Тодоров: Тези, които попадат под ударите на закона, най-много роптаят срещу Иван Гешев

  • 27 юли 2019 18:00

  • 1889
  • 0
Ясен Тодоров: Тези, които попадат под ударите на закона, най-много роптаят срещу Иван Гешев
© Канал 3

Мога да кажа, че донякъде ме изненада единодушието на номинацията на Иван Гешев. Такива номинации могат да правят само членове на съдийската колегия и правосъдния министър. Прокурорската колегия стигна до това не спонтанно и в последния момент, а с поредица от действия и най-вече след среща с камарата на следователите, като в общи линии беше очертана визията на кандидата. Тази кандидатура напълно се припокрива с профила. Крайно време е главния прокурор на България да бъде излъчен от прокурори, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, следователят Ясен Тодоров.

Ние считахме, че кандидата трябва да е от нашите редици. Всеки започващ сега тепърва работа може да се надява, че ако работи професионално може да стигне до тук. Иван Гешев е много добър стимул, защото той е започнал от много ниско ниво. Не знам дали ще бъде предложена втора номинация. Това е само началото на състезанието, за Иван Гешев има 11 човека гласували, но има още 6, които трябва да убеди в положителната визия и качествата си, каза още той.

„Демократична България” са хората, които правят рекет и тормоз върху легитимен орган. На българските граждани трябва да им е ясно, че не улицата избира главния прокурор. ВСС не се състои от случайни хора, които са срещнати по улицата.  Самата кандидатура е доста подкрепена от много хора. В крайна сметка, с действията си прокуратурата засяга много икономически интереси. Концепцията на настоящия главен прокурор е изпълнена и тя действа. Над 95% от вкараните обвинителни актове, завършват с присъди.  Тези, които попадат под ударите на закона, най-много роптаят срещу Иван Гешев. Един много положителен факт в неговата работа е, че си влиза като обвинител в залата по делата срещу КТБ. Той е запознат с това дело и съм го чувал да казва, че не може да бяга от отговорност, заяви Тодоров.

Бих дал Съвет на Иван Гешев: трябва въпреки помията, която ще се излее върху него, да бъде равно отдалечен от всички обекти, както и да прилага закона в цялата му строгост, каза още следователят.

Последвайте канала на

Novini.bg
1889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини