Каракачанов представи Концепцията за интеграция на циганите и заяви: Така повече не може да се продължава

  • 25 юли 2019 12:00

  • 6442
  • 5
© Novini.bg

Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за съгласуване и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на ромите. Съобразихме се с доста от бележките. Това заяви заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на представянето на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в РБ и мерките за реализацията им.

"Когато използвам думата "циганин" не дискриминирам никого. Голямата част от това население се самоопределят като такива", уточни министърът, предаде репортер на Novini.bg.

“Видно е от много години, че интеграцията на циганите не работи. Случва се дори обратното. Бедността, криминалните постъпки и неходенето на училище сред това население се увеличава. За 2018 година има 251 случая на нападение над полицейски служители. Над 90% от тях са извършени от населението на ромските гета”, разкри Каракачанов.

"Случаите, при които деца раждат деца се увеличават. Само преди няколко дни имаше новина за 38-годишна дама, родила 13 деца, от които 8 се отглеждат от държавата по домовете. Ражданията масово стават заради социалните помощи", допълни министърът на отбраната.

"След толкова похарчени средства промяна в това отношение няма. Не успяхме да намерим пълния размер на средствата, похарчени за ромската интеграция за последните 10 години. Само справка от Държавния бюджет показва изразходени над 90 милиона", каза още той.

"Битовата престъпност също се увеличава и води до напрежение по малките места и махали. Така повече не може да се продължава. Целта е държавата сега да намери реални мерки. Когато говорим за правата на гражданите, ние не се позоваваме на малцинствен произход, а на Конституцията", коментира военният министър.

"Ако сега не внеса Концепцията заради местните избори, след това следват и парламентарни избори. Това не е политически документ, внасям го в качеството си на министър и вицепремиер. За това и го внасям в Министерски съвет. Не влагам никакъв негативен смисъл", завърши Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6442 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пълна дискриминация

2019.07.25 | 16:11

5

Дискриминация пълна

2019.07.25 | 13:18

4

E6 pariiiii... Oh mersi-i. Ima balutsi-ima kradtsi.

Въййй

2019.07.25 | 13:15

3

тòчнò тàзи àмерiканскà и àнглийsка àнàрхiя ни дòкàрàхà дò тукà.

kik

2019.07.25 | 12:49

2

Parvo trqbva da se prokara koncepciq sre6tu rasizma. Da se osadqt malko hora za rasistki izkazvaniq i postapki. Vzemete primer ot Angliq i 6tatite. 6toto b BG vsi4ki cikani fori i integriranite sa obekt na rasistki izkazvaniq i napadki dori i ot deca.

2019.07.25 | 12:41

1

ne debela grobarska podlogo ciganiata shte si prodaljava dokato vie prestapnicite ot grob im plashtate za da vi izbirat na vlast a tova vi pravi zavisimi ot tiah.

Добави коментар

Водещи новини