Томислав Дончев се отърва от "горещия картоф" с електронното управление

Както ТОПНОВИНИ първи съобщи, контролът върху Държавната агенция за електронно управление отскоро е прехвърлен тихомълком на вицепремиера Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и

Новината потвърдиха и от агенция ПИК, които цитират неназован източник от кабинета, според когото “Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник просто прехвърли парещия картоф, уж с мотива, че Николова има повече свободен капацитет да отговаря и за това. И двамата са без портфейли и лесно се отърва, а тя няма достатъчно воля да откаже. Буквално я прецака и сега, ако се търсят глави, които да паднат след хакерската атака, нейната ще е първа”.

Оказва се, че именно агенцията за електронно управление е органът, който трябва да следи за изпълнение на закона за киберсигурност във всички институции и явно в НАП не е оказан такъв контрол. Едва ли самата Николова за по-малко от месец, откакто е поела отговорността за агенция, е успяла да си изясни, че е институцията, която трябва да следи дали различните държавни органи спазват стандартите за информационна сигурност. 

Това обаче със сигурност е известно на Дончев, който близо две години се тупа по гърдите именно с тази си дейност и организацията на електронното правителство, коментира ПИК. Вицепремиерът даваше пространни интервюта, в които се хвалеше, че е прегърнал работата по темата като своя кауза и гарантира успешното завършване на проекта. Какво го е накарало да захвърли ресора и удобно да се отърве от него чрез колежката си малко преди избухването на скандала с теча на данни от НАП, само може да се гадае. Но е факт, че така запазва главата си от падане след поредния шумен скандал. 

Не по-малко странно според политици обаче е решението ресорът да се даде на напълно несъстоялата се до момента Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, тъй като той уж беше важен за кабинета. "По нито един от ресорите й няма никакво развитие, никакви проекти, решения, реална работа. Излиза, че й е даден, за да стане поредната политика, по която няма да има прогрес, а тя просто ще обере негативите", коментират още хора на високо ниво и се чудят дали премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е наясно с хитрата рокада на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и причините за нея. 

“Явно още преди хакерската атака в НАП му е станало ясно, че се е провалил в напъните си и въпреки мащабното усвояване на пари в сектора, ефект няма и ресорът е бомба със закъснител, която е по-добре да не гърми под неговия покрив”, завършват разсъжденията си от агенцията.

Коментари

  1. 2019.07.20 | 15:47

    Явно е крайно време Борисов да изхвърли тоя Троянски кон и от правителството.

  2. 2019.07.20 | 14:44

    Седесарите са всички такива-к /у_р==в%и.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет