Съпругата на Марешки превръща в хотел част от Централната поща във Варна

  • 17 юли 2019 19:20

  • 2574
  • 2
Съпругата на Марешки превръща в хотел част от Централната поща във Варна
© Булфото (архив)

Дружеството "Варнафарма", управлявано от Светлана Марешка, съпруга на лидера на партия "Воля" е получило разрешение от общинската администрация във Варна да превърне два от етажите на Пощенската палата в града в хотел. Документът е бил издаден в последния ден на май т.г.

Сградите на БТК във Варна бяха придобити от "Варнафарма" през 2010 г., като сред тях е и тази на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик" и "Съборни", където и в момента се намира Централната поща. При покупката Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 обяви, че тя е на стойност 20 млн. лв., съобщава "Дневник".

В същата сделка компанията, управлявана от съпругата на Марешки, придоби и бизнес център на стойност 16 млн. лв. в непосредствена близост до пощата. След продажбата БТК запази само големия многофункционален салон на първия етаж на старата сграда и взе под наем от "Варнафарма" още няколко съседни помещения с отделен вход.

Веднага след сделката Марешки обяви, че възнамерява да превърне част от нея в медицински център, но тази идея така и не беше реализирана.

В момента Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 формално няма собственост във "Варнафарма". Дяловете в компанията са поделени между 75-годишната му майка Веска Марешка и акционерното дружество "Марешки холд".

Сградата на варненската Централна поща е паметник на културата. Според информацията, поместена в общинския сайт visit.varna.bg, тя е строена 5 години по проект на арх. Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 г., а официално й откриване е станало на 18 април 1935 година.

Двуетажната сграда е впечатлявала с вътрешната си архитектурна украса, дело на украинския скулптор Михайло Парасчук. През 1967 г. обаче сградата е надстроена с още един етаж, а по късно и разширена. По време на това преустройство вътрешната украса е била напълно разрушена.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Питащ

2019.07.18 | 08:52

2

Кой "велик" мозък продаде част от емблематичната сграда на Варна, извecтнa cъc cвoитe бoгaтo yĸpaceни cтeни и тaвaни, нa ĸoитo мoгaт дa бъдaт видeни бepeлeфи c paзлични cцeни oт нoвaтa иcтopиятa нa Бългapия. B cъздaвaнeтo нa yĸpacaтa yчacтвaл cĸyлптopът Mиxaйлo Πapacчyĸ, ĸoйтo e зaвъpшил в Πapиж и e бил yчeниĸ нa Oгюcт Poдeн.Къде е била общината и архитектурната гилдия във Варна? "Великият" политик Марешки ще прави два етажа хотел.....!!!. Сигурно ще има аптека, бензиностанция и т.н.?

2019.07.17 | 20:52

1

dobre tce ciganskiat premier niama sapruga tce ako imashe tia shteshe da prevarne narodniat teatar vav hotel.

Добави коментар

Водещи новини