Каква я свърши Томислав Дончев?

,,Бедни, бедни Дончев! Защо не подаде оставка в Габрово?''

Сигурно това би възкликнал Вазов, ако беше жив и трябваше днес да постави образи в “Немили-недраги”. Вицепремиерът Дончев няма добра година и ако изявите му продължават по същия начин - сигурно ще видим поредната голяма оставка за 2019-а, пише topnovini.

Да преговорим накратко - вицето на Борисов бе осветен като един от желаещите да се настани удобно в подножието на върха в ГЕРБ и да се вижда като бъдещия премиер на България.

После реши да "овладее" разпалилото се от скандален случай етническо напрежение в Габрово. Дончев отиде на място, за да потуши страстите. Но ако едно време съгражданите му се забавляваха като го видят да дефилира като Нео от ''Матрицата'', този път получи море от освирквания.

Въпреки всичко, бившият програмен директор на “Отворено общество” успя да мине някак между капките. А това е истински успех, имайки предвид как неговият съотборник в сянка бе изпратена за посланик в Израел. Впрочем обществото още чака да разбере какво се е случило в НДК по времето на Боршош, когато Дончев бе принципал на Двореца…

Скандалите изпратиха борисовото вице на задната седалка на премиерския джип. Там то дели място с Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, но Борисов още не е решил кой да седне до него.

Дали заради това, дали поради надценяване на собствените способности или поради друго - Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник бе напът да взриви държавата. Вицето даде интервю, в което сподели идеята си СЛЕД местните избори наесен да се обсъди надбавка върху данъка на доходите.

И какво? Каква я свърши Дончев?

Премиерът обяснява как се е повишила събираемостта от акцизи, как се удря контрабандата; увеличава се дефицитът, за да се купят изтребители; отлагат се тол таксите за догодина; молим се Фолксваген да дойде у нас (за което, апропо, Дончев трябва да помага, но не е направил нищо) и накрая вицето казва - ще разчитаме да гласувате за нашите кметове, а след това ще ви вдигнем данъците. И това - след като отново наскоро се повдигна темата за намаляване на ДДС върху хляба и книгите.

Единственото, което спасява Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в момента е, че гръмна хакерски скандал с данните на милиони българи. И неговата безумна идея някак остана на заден план.

Или май не съвсем.

Доколкото си спомняме - именно вицепремиерът трябва да отговаря за развитието на електронното правителство. Което е всичко друго, но не и развито.

Впрочем ресор на Дончев бе именно електронното управление. Първите опити за такова са правени още по времето на Тодор Живков, преди цели 35 години. И оттогава досега - имаме една магистрала “Тракия” и електронно управление с кръпки. А анонимният хакер, разбил данните на НАП, се подиграва и казва "Вашето правителство е бавноразвиващо се, а състоянието на киберсигурността Ви е пародия."

Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва дори каза, че “Ако Националната агенция за приходите не предлагаше електронни услуги, нямаше да има казус с изтичане на лични данни.“ По същата логика - ако нямате котлон вкъщи, няма шанс да изгорите ръката си на котлона. Или да не тестваме 5G мрежи, а да върнем телефоните с шайба.

А Дончев упорито мълчи. И едва ли ще признае тоталната несъстоятелност в ресора му. Камо ли да заговори за оставка.

Според слуховете, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник тихо е прехвърлил работата по електронното управление върху другото вице - Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. Защо ли?

Не знаем. Но ако не даде оставка, може би е време Дончев да си вземе дълга отпуска и да подкрепи кампанията #роднотоМОРЕнеедемоде. Ако му стиска да почива сред електората…

Коментари

 1. 2019.07.17 | 10:54

  Дончев,трябва да си ходи!

 2. 2019.07.17 | 10:33

  kak kakvi gi svarshi tomislavco bre glupavi draskaci dobre gi svarshi otdavna e milioner.

 3. 2019.07.17 | 10:01

  А дудука емигрирал в чужбина с цървули в ръка каква я свърши ?

 4. 2019.07.17 | 10:00

  нещо прекалено започна да се изказва напоследък и да показва габровски нрави

 5. 2019.07.17 | 09:57

  оставка на цялото корумпирано управление на престъпната партия-ГЕРБ,,,,,,,,,,защото много им се събраха минусите в управлението на държавата,,,

 6. 2019.07.17 | 09:40

  ЩОМ ТАКА ПИШЕ ТОПНОВИНИ

 7. 2019.07.17 | 09:40

  Ниско квалифицирани комунисти от ГЕРБ, които са неграмотни и алчни! Ще плащат скоро за това , че съсипаха държавата!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет