Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори

  • 12 юли 2019 07:15

  • 285
  • 0
Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори на първо четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Измененията са заложени в новите промени в Изборния кодекс. Промените са внесени от ПГ на ГЕРБ и подписани от "Обединени патриоти".

Целта им е да се отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори. Предвижда се този вид гласуване да остане за президентски и европейски вот.

Предложенията вече бяха разгледани и приети от водещата по законопроекта Комисия по правни въпроси. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него участие ще вземат петима министри от кабинета. На депутатски питания ще отговарят министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно и на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и други.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини