Зам. - министър Красимир Ципов разкри ще става ли депутат

  • 11 юли 2019 09:05

  • 1679
  • 3
© Булфото (архив)

Зам. - министърът на МВР Красимир Ципов коментира пред Novini.bg ще стане ли депутат.

Той трябва да заеме мястото на починалата зам. - председателка на ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова.

Ципов заяви, че все още няма решение на ЦИК по въпроса, но иначе разкри, че са водени разговори с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по въпроса.

"Трудно решение ще бъде", каза още той по темата.

Зам. - министър Ципов коментира и предложението на ВМРО да има лична карта "Българин" за нашенците зад граница с български произход. „Към настоящия момент има възможност за постоянно пребиване на чужденец с български произход в рамките на 5 години. Предложението на ВМРО е хубаво, но трябва да бъдат направени разчети колко чужденци биха се възползвали от такава лична карта“, обясни той.

„Следващата година ще влязат в сила новите образци за новите лични документи, така че това може да се съобрази дали да има такъв образец“, заяви Красимир Ципов.

Той обяви, че ще бъдат въведени няколко нови образци – лична карта с електронен носител, ще бъде въведена временна карта за самоличност за подсъдими лица и карта за пребиваване на служител на НАТО, който е на мисия в България.

Българските граждани не трябва да подменят личните си карти с такава с електронен носител. „Категорично това трябва да стане ясно“, обясни зам.- министърът.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
1679 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
смях

2019.07.11 | 11:36

3

Ходеща карикатура, като повечето лица на ГЕРБ

Отвратен

2019.07.11 | 10:22

1

Отврат са тези от ГЕРБ!

2019.07.11 | 11:22

2

Отврат си ти лижи гъзот на КУРнелия нинова смърдел!!!

Добави коментар

Водещи новини