Борисов: Със Северна Македония ще направим добро председателството на Берлинския процес

  • 05 юли 2019 17:42

  • 1339
  • 11
© Правителствена информационна служба

Благодаря за прекрасното домакинство и поздравленията. Благодаря и на Германия, че го има Берлинският процес. С колегата Заев от Северна Македония мисля, че ще направим едно добро председателство. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на обща пресконференция с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, Зоран Заев и Матеуш Моравецки в Познан.

Те участваха в среща на върха на страните от Западните Балкани. България и Македония приемат председателството на Берлинския процес

"Западните Балкани са шест държави, които за радост са обградени само от държави членки на ЕС. Аз моля колегите да положат усилия за мира, религиозната толерантност и за борбата срещу организираната престъпност. Искам да помоля и колегата Зоран Заев да вкараме екологията и опазването на природата в нашите задължения. Ако има нещо, с което ние в Западните Балкани да се гордеем, това са красивата природа, чистотата на въздуха и на водата. Много усилия се положиха, но има и още толкова. Трябва да има дати за влизането на Северна Македония, Косово и Сърбия в ЕС. Благодаря за оценката и възможността", завърши Борисов.

Той беше категоричен, че е необходимо да се осигури перспектива за младите хора, които трябва да бъдат окуражавани и поощрявани да останат на Балканите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Полският премиер Матеуш Моравиецки заяви по време на пресконференцията, че е изключително ценно страните от Европейския съюз да споделят своя опит със страните от Западните Балкани.

„Там, където съществуват някакви исторически различия, заслужава да се заложи на икономическо сътрудничество и инвестиции“, каза още Моравецки.

Полският премиер благодари на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се за подкрепата на инициативата „Берлински процес“ и на българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за съвместното председателство на формата, което страната ни ще има заедно с Република Северна Македония.

По време на пресконференцията канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, политическите трудности трябва да се преодоляват от всички заедно. „Ние от опита на Обединението на Германия знаем, че трябва да се изграждат мостове“, допълни канцлерът Меркел.

Тя поздрави България и Република Северна Македония за предстоящото съвместно председателство. Канцлерът на Германия акцентира и върху положителното развитие на отношенията между страните от Западните Балкани вследствие на честите срещи между държавните им ръководители по инициатива на българския министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази задоволство от напредъка по процеса на сътрудничество в региона и от активната дейност по реализирането на инфраструктурните проекти.

„Такива проекти наистина показват резултата от Берлинския процес. Както каза Борисов – ние сме заобиколени от страни членки на ЕС, ние сме в Европа“, подчерта в изявлението си Зоран Заев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1339 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2019.07.05 | 17:01

1

Тиквата пак прокарва чужди интереси --на баба Меркел .

До простия мангал !

2019.07.05 | 22:00

11

Ти ако си на негово място, най-велоятно ще си гледаш собсвения интерес, нали !

И понеже той не съвпада с този на Германия и Европа, те ще си зарежат техния и ще започнат да гледат твоя !

Така ли, г-н Малоумников !

Вие, дето си мислите, че сте "големите" мъже и можете да казвате на другите, какво да правят, всъщноост сте абсолютни тъпаци !

Заради тъпаци като вас, стават войните !


Д-р

2019.07.05 | 17:24

2

Много ми се иска да почне да притреперва като Меркел!

asd

2019.07.05 | 17:47

3

след едиин берлински конгрес преди 140 години така и не се оправихме никога. сега втори ... какво ли ни чака???

До asd

2019.07.05 | 21:50

10

Вас малоумниците, нищо добро не ви чака !
На вас хейтърите, нищо не може да ви донесе щастие !

ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2019.07.05 | 18:48

4

Коя е тая република Северна Македония, бе, Тиквар?

ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2019.07.05 | 20:08

9

Извади си пeдaлcкaтa глава от зaдникa на пeдaлa Боко. Няма държава Северна Македония. Само наведените пeдaли признават такава държава.

Уча се !

2019.07.05 | 19:51

8

А бе, боклук прос !

Ти на "Марс" ли живееш ?!
Що не знаеш, коя е Северна Македония !

Северна Македония, е на север от "на майка ти п'тката" !

Разбра ли сега ?!

ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2019.07.05 | 19:33

7

Шибaш ceбе си по изборите, пeдaл гейберски. Пожелавам ти всички пapи от тролене да ги дадеш само за лекарства и свещи!

Ти шибаш по форумите...

2019.07.05 | 19:13

6

... а ние те шибаме на изборите, Бе черверастки троль.

Цеко Цветанофф

2019.07.05 | 19:11

5

бегай бе скрии се бе Боко

Добави коментар

Водещи новини