Фандъкова покани студенти от СУ "Климент Охридски" на стаж в Столичната община

  • 05 юли 2019 15:54

  • 339
  • 0
Фандъкова покани студенти от СУ "Климент Охридски" на стаж в Столичната община
© Фейсбук

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска се срещна със студенти от специалност "Политология", "Европеистика" и "Публична администрация" на СУ "Климент Охридски", съобщават от пресцентъра на Столичната обищина.

По време на разговорите кметът Фандъкова ги е запознала с предизвикателствата пред местната власт, задачите и отговорностите на кмета и Столичния общински съвет и приоритетите в своята дейност - екология, образование и разкриване на културно-историческото наследство.

Столичният кмет е представила пред младите хора проекта за първия кампус в "Студентски град" и инициативата "Визия за София" за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София и крайградските територии. Младите хора са се интересували от бъдещето на район "Студентски", мерките на общината за чист въздух, трафика, развитието на метрото, наземния транспорт и възможностите за спорт в града.

Фандъкова е поканила младите хора да проведат стажове в дирекциите на Столичната община и да участват със своите идеи в създаването на визия за града през следващите 30 години.

На разговорите са присъствали общинските съветници Малина Едрева, Ботьо Ботев и Михаела Иванова, както и ръководителят на катедра "Политология" в СУ "Климент Охридски" доц. д-р Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Последвайте канала на

Novini.bg
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини