Правителството одобри структурни промени в системата на здравеопазването

  • 03 юли 2019 13:50

  • 509
  • 1
Правителството одобри структурни промени в системата на здравеопазването
© Novini.bg (Архив)

Министерският съвет прие Постановление за структурни промени в системата на здравеопазването. Преобразува се Националният център по наркомании (НЦН) чрез вливане в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), тъй като сходни дейности се изпълняват от специализирана дирекция на Министерството на здравеопазването.

По този начин ще бъде избегнато дублиране на функции и отговорности.

В резултат на преобразуването към НЦОЗА ще премине персоналът на НЦН, необходим за осъществяване специфичните функции на центъра по обществено здраве. Ще бъде увеличена щатната численост на Националната експертна лекарска комисия, за да бъде достатъчно ефективна НЕЛК при изпълнението на възложените й функции.

Ще бъде увеличен и щатът на Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, като целта е запазването на функциониращия към момента в това лечебно заведение лабораторен комплекс. Ще бъде увеличена и числеността на персонала в Държавна психиатрична болница - с. Церова Кория.

Това ще се случи за сметка на закрити щатни бройки в системата на домовете за медико-социални грижи за деца. Към момента в ДПБ - с. Церова Кория има недостиг на персонал.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
предложила кокошката на прасето да отворят рестора

2019.07.03 | 18:51

1

кокошката казала - от мен яйцата, от теб пържолите. Да, бе, рекъл прасчо, ти ще се понапънеш малко и ще снесеш, а на мен ще трябв а да ми теглят ножа... Ами така е, отговорила кокошката, КОГАТО ИМА СЛИВАНЕ, ВИНАГИ НА НЯКОГО ТЕГЛЯТ НОЖА.

Добави коментар

Водещи новини