Румен Радев отива в в Китай

  • 28 юни 2019 19:24

  • 985
  • 12
Румен Радев отива в в Китай
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на държавно посещение в Китайската народна република /КНР/ от 1 до 5 юли по покана на своя колега Си Цзинпин. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Издигането на двустранните отношения между България и Китай на стратегическо равнище и определянето на насоки за тяхното последващо развитие и задълбочаване ще са водещите акценти на срещите на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с председателя на Китай Си Цзинпин и с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян. 

Във фокуса на разговорите на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с представителите на китайските държавни институции и бизнеса ще бъдат и перспективите за увеличаване на китайските инвестиции в България, насърчаването на контактите между бизнеса, както и партньорството в информационните технологии, транспортната инфраструктура и комуникациите, туризма, науката, образованието и културата, земеделието, устойчивото развитие и градското планиране. 

На 1 юли президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще има среща с председателя на Държавния съвет Ли Къцян в град Далиен. На срещата българският президент ще представи план за основните насоки за развитие на българо-китайските отношения.

Държавният глава ще участва в церемонията по откриването на Световния икономически форум в Далиен, известен като "Летния Давос" на 2 юли и ще направи изказване в рамките на сесията "Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт". Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос.

В град Далиен българският президент ще проведе среща и с губернатора на провинция Хъбей Сю Цин.

На 3 юли в Пекин ще се състои церемонията по официалното посрещане на българския държавен глава и негова съпруга в Китайската народна република.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Си Цзинпин ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Китай. Очаква се на срещата на двамата държавни глави да бъде приета Съвместна декларация между Република България и Китайската народна република за установяване на отношения на стратегическо партньорство.

В Пекин президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе срещи и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Чжаншу, с представители на държавните и политическите институции, ще отдаде почит и ще положи венец на мемориала на народните герои на площада "Тианънмън".

На 4 юли българският държавен глава ще посети Шанхай, където ще има среща с кмета на града Ин Йон, а на 5 юли ще изнесе лекция в Шанхайския университет "Джао Тонг". 

В Шанхай държавният глава ще посети централата на китайския туристическа корпорация "Ctrip Corporation" и ще се срещне с главния изпълнителен директор Джейн Джо Сън. 

В рамките на държавната визита на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Китай ще се състоят и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди. 

Във водената от държавния глава делегация са председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Халил Летифов, както и народните представители, членове на Групата за приятелство България - Китай в Народното събрание - Христо Проданов, Георги Колев, Боряна Георгиева. В делегацията са включени представители на научните и образователните институции, както и представители на български компании в областта на информационните технологии, инвестициите, туризма и земеделието.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
985 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Сигобара иготочи

2019.06.29 | 06:50

12

Ще си направят едно гостинце с Десито Ще хапнат китайска кухня ще пийнат ще видят някой забележителност и ще се върнат заредени да работят за България Кой ще им плати почивката ли Естествено че няма да са те

2019.06.28 | 21:39

6

Радев е ГОЛЯМ ПРЕЗИДЕНТ ! Канен и ПРИЕТ от световните лидери и носи ползи за БЪЛГАРИЯ ! За разлика от корумпираната и проста Тиква !

2019.06.29 | 06:40

11

На ръст я докарва не е като Путин Миньон

2019.06.28 | 21:46

8

оооо,ще има боб със кучешко

2019.06.28 | 21:49

10

Няма да е лошо да останеш там завинаги

2019.06.28 | 21:48

9

Да не забравиш простакеса

2019.06.28 | 21:44

7

А на село със еднопосочен билет кога

2019.06.28 | 21:01

5

ЕКСКУРЗИАНТ

Кичка

2019.06.28 | 20:58

4

Драги ми китайци, посрешнете го, нагостете го (на жена му джампетче,подарете). Но не му слушайте съветите, ще се покаяте много бързо! И тайни не му казвайте, докладва на Решетникова немедленна!

Тайландски меринджей

2019.06.28 | 19:31

1

A във Венецуела ... кога?

Евала

2019.06.28 | 19:36

3

точно това си мислех като видех заглавието! радев е голем селски цървул!

2019.06.28 | 19:33

2

ТВЪРДЕ КЪСНО МИРИЗЛИВЕЦ..

Добави коментар

Водещи новини