СДС: Каква е принципната позиция на Европа спрямо политиката на Русия?

От пресцентъра на СДС изпратиха писмо до медиите, в което изразяват тревогите си относно възстановяване на членството на Русия в ПАСЕ и оттеглянето на Украйна от организацията поради тази причина.

Публикуваме позицията на СДС без редакторска намеса:

Съюзът на демократичните сили е разтревожен от позицията на представителите на различни европейски държави в ПАСЕ, които лековерно гласуваха за възстановяване на членството на Русия в организацията. Това доведе до напускането на Украйна, която се оказа два пъти наказана заради Русия - през 2014 г., когато загуби Крим и сега, когато напусна ПАСЕ, в знак на протест.

Тези събития поставят Стария континент пред сериозни въпроси: Каква е принципната позиция на Европа спрямо политиката на Русия и има ли промяна в тази посока? С какво Русия убеди Европа, че се е променила и трябва да възстанови членството си в ПАСЕ? Вярно е, че след проведени избори проруските партии засилиха позициите си в много европейски държави, но защо системните партии като ЕНП, ПАСЕ, АЛДЕ, Зелените, допускат да се случи реабилитирането на Русия? Защо Европа се солидаризира с агресора, а не с потърпевшия? Означава ли това гласуване, че мнозинството от представителите на националните парламенти са проруски настроени?

Тези важни въпроси стоят пред Европа и най-вече пред държавите и партиите с категорична евроатлантическа ориентация. Това, което се случи в ПАСЕ, е червена лампа за общността и не бива да бъде подминавано с лека ръка. Русия и руснаците имат своето място и принос за развитието на Европа както в ценностно, така и в духовно отношение. Но държавната политика и имперските интереси на руските управляващи в исторически и съвременен аспект трябва да бъдат посрещани с необходимото внимание и готовност за отпор.

Коментари

 1. 2019.06.27 | 11:49

  Не е ли време националния консултант по психиатрия да се заеме с тия ?

 2. 2019.06.27 | 11:47

  Набийте си го в тъпите кратуни че Крим винаги е бил и ще бъде руски !

 3. 2019.06.27 | 11:45

  Кои сте точно вие да определяте дневния ред на Европа ??? НИКОИ !!

 4. 2019.06.27 | 11:43

  Защо не си ибете майката СДС -лайнари ?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет