Зам. - председателят на НСОРБ: Нормално е общинските съвети да се въздържат от решения

  • 27 юни 2019 09:31

  • 209
  • 0
Зам. - председателят на НСОРБ: Нормално е общинските съвети да се въздържат от решения
© Булфото (архив)

Бъдещето на местното самоуправление за предстоящите 10 години ще дискутира Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Заключителната конференция ще обобщи мандат 2015 – 2019 година. На нея се очаква да присъства и министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Ще се даде акцент на свършеното в общините, ще се обсъждат възможности за финансиране с европари през следващия период, ще се направи равносметка на работата но общинските съвети. Това е много нужен за местното самоуправление форум“, каза в предаването „Преди всички“ по БНР зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов.

Той подчерта, че динамиката в местните общности е много голяма и че няма как всички да бъдат поставени под общ знаменател.

„Равносметката ще ни даде добрия опит и възможности за развитие на регионите и градовете ни през следващите години“.

Според Димов в оставащите до края на мандата месеци е „нормално общинските съвети да се въздържат от решения, дискусионни, които създават напрежения, стига да не са жизненоважни“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини