Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи купата на победителя във Втория турнир по шахмат за дипломати

  • 24 юни 2019 18:02

  • 362
  • 0
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи купата на победителя във Втория турнир по шахмат за дипломати
© Пресцентър МВнР

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на министъра на външните работи във Втория турнир по шахмат за дипломати на победителя Владимир Данчев - бивш служител в дипломатическата служба.

На тържествената церемония в Министерството на външните работи Георг Георгиев призова участниците да превърнат турнира в добра и устойчива традиция, която да се запази в полето на спорта. ,,Понякога на международната сцена се налага да ,,играем шах‘‘. Много се надявам, че за разлика от шахматното поле няма да се налага да правим жертви, с цел да спечелим играта. Напротив външната политика е тази която изгражда мостове помежду ни и намира правилния подход към всички народи държави‘‘, заяви заместник-министър Георгиев.

Заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов награди спечелилия второ място – Туан Ван Дер Ток, стажант в дипломатическото представителство на Нидерландия.

На трето място се класира Георги Павлов, технически директор в Българската Федерация по шахмат 1928. Той получи своята награда от Боряна Симеонова, директор на дирекция ,,Протокол‘‘ на МВнР.

Освен наградите за призовите три места, бяха раздадени и медали за останалите участници в спортната надпревара.

Турнирът се провежда за втора година в Министерството на външните работи. На шахматните дъски сили премериха 12 участници от три страни, представители на посолства, акредитирани в страната, както и служители на МВнР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини