Приета е Пътна карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България

  • 19 юни 2019 15:23

  • 303
  • 0
Приета е Пътна карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България
© Pixabay (архив)

Правителството прие Пътна карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България.

Целта на Пътна карта е да очертае подробен план за действие във връзка с изпълнението на специфичните препоръки за подобряване на ефективността на рамката за несъстоятелност и стабилизация в България и за въвеждане на нова процедура за събиране и публикуване на данни за производствата по несъстоятелност и стабилизация, съобщиха от правителствената пресслужба.

Документът обхваща следните препоръки: законодателни и организационни промени; обучителни програми за синдици, доверени лица и съдии; специализирани електронни средства за комуникация в рамките на производството по несъстоятелност; разработване и представяне на наръчници, кодекси, образци и насоки; събиране и публикуване на данни.

Сред плануваните законодателни промени са въвеждането на системи за ранно предупреждение на бизнеси за риск от изпадане в неплатежоспособност, въвеждане на процедури за опрощаване на дълговете за предприемачи, лесен и бърз достъп до производства по несъстоятелност и процедури по стабилизация за юридически лица и предприемачи, ускорени процедури за малки предприятия, съкратени процесуални срокове в рамките на производството по несъстоятелност.

Пътната карта е изготвена от Министерството на правосъдието в рамките на проект „Реформи в областта на несъстоятелността в България“, съфинансиран от Службата за подкрепа на структурните реформи на Европейската комисия.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини