Кирил Добрев: Намаляването на партийната субсидия е краят на демокрацията

Конгресът подкрепи реформите и политиките, водени от Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. БСП няма път назад. Желанието на редовите членове е тя да бъде модерна, демократична лява партия. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред БСТВ.

По думите му две групи са се обединили и са смятали, че Конгресът ще бъде решаващ, за да се промени линията на БСП.

„За разцепление говореха наши колеги и другари, които дори са имали честта да управляват партията, водили са БСП през трудни моменти. Заради нереализирани амбиции бяха решили, че е дошъл краят на БСП. Това беше единият кръг от хора“, обясни Добрев.

Той подчерта, че другата група е бизнес-олигархичният кръг, като акцентира, че БСП е единствената партия, която принадлежи на поколения членове и симпатизанти.

„Всяка една обществена поръчка в България е направена за някого. Всеки от някого печели. Партия, която разкрива този модел на управление – тя не е нужна на никого. Тези две групи решиха, че могат да пробият БСП, да я купят – но това не се случи“, отбеляза още зам.-председателят на БСП.

Той коментира, че с промените в партията тези хора не могат вече да бъдат народни представители, нямат влияние в партията или са им спрени каналите за финансов ресурс и констатира, че явно трудно се свиква с идеята, че вече има приемственост и път за младите хора в БСП.

„Имаше смислени изказвания и Конгресът не беше излишен – той ясно потвърди линията, по която БСП върви през последните години“, каза още той.

По повод прекия избор на председател Добрев коментира, че има все по-голяма разлика между елита и редовите членове на БСП. Последните имат едно мнение и то се разминава съществено с това на делегатите или членовете на Националния съвет, които ги представляват и по думите му няма нищо по-демократично от това - всеки един член да има глас в избора на председател.

„Наближават местни избори - ако досега партията работеше за нас, сега елитът трябва да работи за общинските организации”, категоричен бе Добрев.

„Аз съм компромисен човек, винаги протягам ръка. Мислех, че каузата за промяната на системата, каузата за БСП е по –силна от личния интерес на определени членове. Различията в Националния съвет проличаха преди година-година и половина. Там идеята не е да стигнем до общо решение, а персонално да се отмъсти на определен човек. Много ми е мъчно, аз ги познавам вече 40 години“, коментира още той.

Добрев отбеляза, че в БСП нямат подготвени млади хора, липсва едно цяло поколение в партия, защото някои хората са считали, че могат да управляват до края на живота си и не са подготвили свои заместници'', заяви още той.

„БСП е единствената алтернатива, но обществото още не може да ни припознае като такава. Трябва да преборим страха си. На тези Европейски избори вратата леко се отвори. В големите градове
имаме добри резултати - там, където хората са по-скоро анонимни. В малките градове – обратно“, коментира Добрев и припомни за случай, в който на семейство след изборите му е бил спрян токът, т.е. кметът на селото е знаел кой за кого гласува.

„БСП е модерна лява партия, демократична – това го показаха нейните членове и делегати на Конгреса. Те предпочетоха прекия избор на председател, вместо да се върнат назад. Идейният разговор на опозицията стана безпочвен”, каза още той.

По повод намаляването на партийната субсидия на един лев Кирил Добрев заяви: „Това е краят на демокрацията. Начинът, по който се финансират партиите днес е най-честен и прозрачен. Ние искаме изсветляване на икономиките, а хвърляме партиите в сивия сектор“.

По думите му по този начин бизнес групи и олигархични кръгове ще могат да си пазаруват партии и да ги издържат. Той попита още кой би финансирал официално опозиционна партия.

„Това не е сериозно. Добре е да се проведе разговор върху нивата на субсидиите, но демокрацията няма цена“, изрази мнение Добрев.

„Войната срещу БСП е чрез много механизми. Да им спрем парите и да видим какво ще правят на местните избори. След като не можаха да превземат БСП отвътре и отвън – решиха да ни спрат парите. Ще си направим Бузлуджа - тя ще бъде силна, ще си направим и местните избори“, категоричен бе Кирил Добрев.

Коментари

 1. 2019.06.20 | 12:30

  Тази партия, БСП е съставена предимно от приватизатори, каналджии и айдуци с офшорни сметки. За отбелязване е, че всеки ден показват някой от тях, за да не забравяме, за кого да гласуваме.

 2. 2019.06.19 | 13:02

  БСП пак си показва истинския СУРАТ!
  Киро валутният контрабандист говори за финансиране и демокрация!
  Вие от Спосрано 20 наистина сте нелечими шизофреници и олигофрени!
  А може би усещате истинктивно наближаващият ви КРАЙ долни изедници на България!

 3. 2019.06.19 | 12:53

  Терористите от БКП/БСП не могат да оцелеят без да ограбват българския народ. Червени изроди и сериални престъпници.

 4. 2019.06.19 | 11:59

  Краят на демокрацията е 1945гд другото лъжа измама терор

 5. 2019.06.19 | 10:11

  Боже дай ни сили още малко да ги изтърпим тия наглеци от БСП.

 6. 2019.06.19 | 10:00

  Дреме ми на амура , партиите сами да се финансират, да събират членски внос ако трябва, да видим колко партийци ще останат, няма пари за кувьози - събира капачки народа, не стигат пари за болни и пенсионери, пак ли да събираме капачки, а партийците искат да си делкат едни милиончета на гърба на народа, паразити с паразити, некои немат и ден стаж извън политиката, тва никак не е демократично май, така ли е 240 хрантутници си вдигат постоянно заплатите, и не ходят на работа, изкарайте на всички депутати колко пълни работни дни имат в парламента, РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА ШОКИРАЩИ, И ИМАТ НАГЛОСТТА ДА МИ РЕВАТ ЗА СУБСИДИИ, ПФУ

 7. 2019.06.19 | 09:50

  Е,няма тагава наглост.БСП била най честната партия.То бъка от крадци, далавераджий,мо...ше..ници.Голяма честност пада.А,Киро Далаверата развява червения байрак.Наакахте се комундета.До тук бяхте.

 8. 2019.06.19 | 09:49

  Пич, ясно е за какво се ползват субсидиите, за чалга певици по изборите, за купуване на гласове, и за хонорари на всекви партийни некадърници, егати, така ли трева да бъде, а ......

 9. 2019.06.19 | 09:27

  Какво казва, че ще направи Киро Чейнча не е толкова важно. Важно е да сподели част от парите, пренесени и препрани през КПП-тата лично от него. Но за него и за неговите другари нелегалната дейност е в кръвта им - нали съвсем скоро слязоха от Балкана и влязоха в парламента.

 10. 2019.06.19 | 09:25

  Добрев,не риви ами вземаи куфарчетата с пари и айде за сръбея ти го можеш...знаеш как става...кумондел,изящесе!!!!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет