Николова: Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес

  • 17 юни 2019 13:05

  • 173
  • 0
Николова: Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес
©

„100 години представители на правителства, работодатели и работници работят съвместно за преодоляване на неравенствата и изграждане на дълготраен мир на основата на социална справедливост“. С тези думи вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и се обърна към участниците в 108-та сесия на Международната конференция на труда в Женева по време на сутрешното пленарно заседание.

Тя подчерта, че едновековният юбилей на Международната организация на труда е не само повод за равносметка, но и повод „да отправим поглед към бъдещето – към възможностите и предизвикателствата, които ни открива то в променящия се свят на труда.“

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика изтъкна, че България е извървяла дълъг път от членството си от 6 декември 1920 г. до наши дни. „Ратифицирали сме 101 Конвенции на организацията и се стремим към постоянно усъвършенстване на тяхното прилагане. В тази мисия е особено важна ролята и подкрепата, която оказват социалните ни партньори. Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес“, подчерта вицепремиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
173 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини