Стойчо Стойчев: Предстоят лидерски промени в трите основни политически партии

  • 14 юни 2019 21:18

  • 5981
  • 3
Стойчо Стойчев: Предстоят лидерски промени в трите основни политически партии
©

Трите основни политически партии ще претърпят лидерски промени до местните избори. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е отново при хората, демонстрира близостта си и това би укрепило доверието в ГЕРБ. Случващото се в БСП дава възможност на противниците на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да спънат БСП към управлението, а това ще струва на Нинова лидерския пост. В ДПС се готви смяна на лидерстовото. Това каза политологът Стойчо Стойчев в предаването "Панорама" по БНТ.

Появата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на не е случайно. Това е опипване на почвата за поемане на лидерския пост. С популистките си предложения, този човек се заявява като политически лидер“, прогнозира той.

Намаляването на партийните субсидии са лицемерие в очите на избирателите. Този популистки ход, обаче не е лош. И 500 лева на глас да е партийната субсидия, партиите пак ще имат връзки с бизнес структури и корупция. Убеден съм, че сега ще стане един лев. Крайно време е да мине това решение през НС, още повече след подкрепата на управляващите“, коментира политологът.

Според Стойчев, БСП е непредсказуема, затова не мога да прогнозирам кой ще бъде лидер. „Крахът за БСП на местните избори, обаче е неизбежен. Отвсякъде са надвиснали тъмни облаци. ГЕРБ ще прави местните избори на базата на местните структури, които има. Предизвикателството към ГЕРБ ще бъде дали ще успеят да да удържат позициите си, след високо вдигнатата летва“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Симбиоз

2019.06.15 | 13:48

3

На канадска трябва да решат кой ще е шефа.

2019.06.15 | 06:32

2

Този е БГ. Професор и от всичко разбира . Утре вдругиден ще получи попска титла . Типично при българите . А на Рязанините прави сигурно свирки .

2019.06.14 | 23:06

1

Бойко цеди лимона на собствената си известност за последно. Медийното преекспониране на неговата дейност става досадно, а личните му хвалби, дразнещи. Другарят доцент дали го е забелязал? Пеевски? Ако можеше всичко да се купи, първо трябваше да започне от собствената си личност. Това което ти е дадено като външност, може да се коригира със собствено усилие или с чужда помощ, но това вътре остава константа, защото е истинското аз. Политикът ще не ще, трябва да го покаже и тогава... СБОГОМ ВОЖДИСТКИ МЕРАЦИ, ЛЪВЕ!!!
За местните избори Стойчев може и да е прав, там влияят регионални интереси и особености и слабостта на БСП само ще ги засили.

Добави коментар

Водещи новини