Карадайъ: Ще настояваме за намаляване на ДДС не само за хляба, но и за целия хранителен сектор

ДПС ще настоява за намаляване данък добавена стойност не само за хляба, но и за целия хранителен сектор.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на движението Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село, който заедно с депутати от парламентарната група, се срещна с Мариана Кукушева, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите, Костадин Костадинов, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите и Савина Влахова, председател на Съюза на мелничарите в България. Това е втората среща на парламентарната група с браншови организации. Вчера от ПГ на ДПС проведоха среща с представители на фармацевтичния сектор, за да обсъдят идеята за намаляване на ДДС върху лекарствата.

Групата обяви готовност да внесе такова законодателно предложение, ако получи уверение от страна на съответния бранш, че в действителност цените за крайния потребител ще спаднат. Карадайъ изрази удовлетвореност от проведената днес среща. "Констатирахме, че най-високият ДДС в хранителния сектор спрямо съседните страни и страните от ЕС, е в България. Високият ДДС води до предпоставки за сив сектор в бранша и намаляване на конкурентоспособността на нашите производители", посочи той.

Според Карадайъ намаляването на ДДС за целия хранителен сектор се нуждае от задълбочен анализ и сравнение на ставките със съседни страни. "Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само за хляба, но и за целия хранителен сектор, което ще доведе до по-голяма конкурентоспособност на нашите производители. Ефектът ще е много по-голям", коментира той.

По думите му ДПС ще продължи работа и ще търси широк обществен дебат и съгласие за подобна законодателна промяна. "Прибързани действия не правим и няма да правим. И вчера казах, че нарочно не обявихме тези наши предложения преди изборите, за да не се сметнат за предизборен популизъм", категоричен бе Карадайъ.

Коментари

 1. 2019.06.13 | 15:12

  Карадайъ, ддс не е виновно за високите цени ,а свободния пазар на цените .Сега в БГ формирането на цените е сбъркана и се определя според търсенето и предлагането .Няма фиксирани цени Да си чул за производствени разходи ,да си чул за материални и трудови разходи и пр пр ..Икономика братчед икономика.Един търговец регистриран по ДДС купува от друг производител на суровината на прозводствени цени да речем за 1лев , а търговеца продава за 2лева и като му намалиш ДДС с 10-или 20%търговеза пак си е на печалба над производствената цена с 60 стотинки .Така че тинтири минтири,стръв зъ шарани е вашата работа х

  1. 2019.06.13 | 21:51

   Само да искат,но задължения,данъци и т.н. не плащат.

  2. 2019.06.13 | 21:45

   Болни мозъци от 30г.,без никакво икономическо образование и никаква представа от политика е виден резултата.Едно е да искаш и друго е да можеш???

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет